PvdA wil uitbreiding van ‘prikkelarme kermis’

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

De PvdA  zou graag willen dat het ‘prikkelarme anderhalf uur’ bij de kermis in 2023 wordt uitgebreid. In deze periode is de muziek minder hard en worden attracties aangepast zodat mensen die slecht tegen lawaai en drukte kunnen, ook kunnen genieten van de kermis.

“De Wijchense kermis is elk jaar een groot feest”, zegt PvdA-fractievoorzitter Titus Burgers. “Dit prikkelarme anderhalf uur wordt als erg prettig ervaren door bezoekers. Echter, het huidige prikkelarme anderhalf uur is te kort om de kermis te ervaren. Daarnaast kunnen mensen wellicht niet op de betreffende dag vanwege werk. Zij zouden graag een verlenging of uitbreiding zien van de huidige anderhalf uur, zodat iedereen goed van de Wijchense kermis kan genieten.”

Andere opzet

Burgers wil weten hoe het college van burgemeester en wethouders aankijkt tegen een verlenging  van de tijd van de prikkelarme kermis, of de prikkelarme perioden op meerdere dagen in te voeren. De PvdA wil weten of het college bereid is om dit te onderzoeken en of bij een positieve uitkomst dit wil invoeren met ingang van de kermis 2023. De fractie wil bovendien weten hoe de andere opzet van de kermis die er sinds 2 jaar is – waarbij de kasteeltuin en niet meer het marktplein wordt gebruikt – is ervaren.

Hart

In een aantal reacties van bezoekers, onder meer van deze site, laten sommigen weten dat zij vinden dat de kermis zich in het hart van het dorp moet afspelen en vandaaruit moet uitwaaieren. Desgevraagd laat de gemeente weten dat het niet zonder meer vaststaat dat de kermis volgende keer ook weer in de kasteeltuin is en dat dat volgend jaar weer wordt bekeken.

Evenementen

Ook Kernachtig Wijchen wil weten of de gemeente het gebruik van de kasteeltuin (samen met het kasteel volgens de partij het visitekaartje van Wijchen) voor evenementen gaat evalueren. Ook wil de fractie weten of door de komende bouwactiviteiten voor Tussen Kasteel en Wijchens Meer de kasteeltuin anders en frequenter zal worden gebruikt voor evenementen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen