Remco Boer vertrekt als gemeentesecretaris

Remco Boer
Remco Boer
Foto: gemeente Wijchen

Naast burgemeester Marijke van Beek, neemt ook gemeentesecretaris Remco Boer binnenkort afscheid van de gemeente Wijchen. Hij volgt per 1 december Marieke van der Plas op al directeur van de KNGU, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie.

Boer (Nijmegen, 1970) trad in 2017 in dienst van de gemeente Wijchen als gemeentesecretaris; tevens is hij directeur van Werkorganisatie Druten Wijchen. Daarvoor was hij directeur en voorzitter van de raad van bestuur van Kenniscentrum Sport Nederland.

Europacup

Boer studeerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en is gediplomeerd sportpsycholoog. Hij speelde op hoog niveau korfbal en met DKOD werd hij in 1996 Nederlands veldkampioen. Na zijn actieve sportcarrière werd hij coach, onder meer van Oost-Arnhem en AKC Blauw-Wit. In 2010 werd hij hoofdcoach van Koog Zaandijk en won met dat team in 2011 de Europacup.

Veerkracht

Remco Boer zegt over zijn nieuwe functie op de website van de KNGU: “De gymsport, met al haar disciplines, is een sterk merk en diepgeworteld in de Nederlandse samenleving. Tegelijkertijd heeft de bond, met al zijn betrokken leden, een zware periode achter de rug. Ik kijk er enorm naar uit om vanuit positiviteit, veerkracht en vertrouwen samen te bouwen aan deze fantastische sport.”

Bestuurlijke wereld

Bondsvoorzitter Monique Kempff is bij met de komst van Remco Boer: “Remco is geen onbekende in de wereld van sport en bewegen en heeft veel kilometers gemaakt in de bestuurlijke wereld. Wij zijn heel blij om hem in ons team te mogen verwelkomen.”

Afscheidsreceptie

Op dinsdag 15 november is een afscheidsreceptie in Kasteel Wijchen. Inwoners zijn dan tussen 15.30 uur en 17.30 welkom om afscheid van Boer en burgemeester Van Beek te nemen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen