Nieuwe burgemeester wordt vanmiddag geïnstalleerd

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

Renske Helmer-Englebert wordt vrijdagmiddag officieel geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Wijchen. Dat gebeurt tijdens een bijzondere openbare raadsvergadering in Zaal Sterrebosch in Wijchen.

De vergadering begint om 15.00 uur en is live te volgens via de site van wijchen.nieuws.nl. Helmer-Englebert volgt Marijke van Beek op die 2,5 jaar waarnemend burgemeester van de gemeente Wijchen is geweest. Zij nam afgelopen dinsdag officieel afscheid.

Renske Helmer-Englebert. Foto: gemeente Wijchen

CdK Berends

De installatie bestaat uit het voorlezen van het Koninklijk besluit tot benoeming, gevolgd door een toespraak van John Berends, commissaris van de Koning in de provincie Gelderland. Hierna legt Helmer-Englebert de belofte af.

Toespraken

Vervolgens zijn er toespraken van Rob Albersnagel, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, wethouder Geert Gerrits (sinds afgelopen dinsdag locoburgemeester), en Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de Burgemeesterskring Rijk van Nijmegen.

Voorzittershamer

Karin Hoogteijling, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, overhandigt daarna de voorzittershamer aan Renske Helmer-Englebert die het slotwoord houdt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen