Portret Marijke van Beek hangt in Burgemeesterskamer

Kunstenaar Frans van den Heuvel (l) en vertrekkend burgemeester Marijke van Beek
Kunstenaar Frans van den Heuvel (l) en vertrekkend burgemeester Marijke van Beek
Foto: gemeente Wijchen

De burgemeesterskamer van Kasteel Wijchen heeft er nieuw portret bij. Het is dat van Marijke van Beek die de afgelopen 2,5 jaar waarnemend burgemeester van de gemeente Wijchen was. Het schilderij is gemaakt door de Wijchense kunstenaar Frans van den Heuvel.

Van den Heuvel kreeg in 2013 de opdracht om van alle burgemeesters van Wijchen een portret te maken. Op 2 december 2013 opende toenmalig minister Plasterk de galerij van portretten in de oude B&W-kamer op de begane grond in Kasteel Wijchen.

Stijl

Na de renovatie van het kasteel kregen de portretten een plek in de Burgemeesterskamer. Deze ruimte op de eerste verdieping van het kasteel is weer teruggebracht in de stijl van de vorige eeuw. Toen was het kasteel nog gemeentehuis en werkte onder anderen burgemeester Van Thiel in deze kamer. In de kamer is ook een vitrinekast te zien met ambtsketens van vorige burgemeesters.

De Burgemeesterskamer in Kasteel Wijchen. Foto: CIZO Communicatie Wijchen

Afscheid

Marijke van Beek, de eerste vrouwelijke burgemeester van Wijchen, nam afgelopen dinsdag afscheid; zij wordt opgevolgd door Renske Helmer-Englebert die vrijdagmiddag officieel wordt geïnstalleerd.

Bezichtigen

Inmiddels zijn de portretten van Van Beek en haar voorganger burgemeester Hans Verheijen aan de collectie van Frans van den Heuvel in Kasteel Wijchen toegevoegd.

Tijdens een bezoek aan het museum zijn de portretten te bezichtigen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen