Apart gemeentelijk ereteken voor ondernemers

In februari speldde wethouder Derks een Zilveren Draagspeld op bij oud-centrummanager Piet Philipsen.
In februari speldde wethouder Derks een Zilveren Draagspeld op bij oud-centrummanager Piet Philipsen.
Foto: gemeente Wijchen

Voor ondernemers in Wijchen komt er een apart ereteken van de gemeente. “Omdat er in de afgelopen periode zich al diverse situaties hebben voorgedaan, is onderzocht hoe we een ondernemer op een bepaalde manier kunnen eren voor zijn of haar verdienste”, zegt wethouder Nick Derks van Economie.

Op dit moment is er geen oorkonde, speld of erepenning om ondernemers te onderscheiden. Of die er komt, beslist uiteindelijk de gemeenteraad.

Erepenning

In Wijchen bestaan diverse gemeentelijke onderscheidingen, zoals de Zilveren Draagspeld. Deze wordt uitgereikt aan personen die zich op een speciale manier voor de Wijchense gemeenschap inzetten. Ook bestaat al lang de Erepenning van de gemeente, maar deze is al tientallen jaren niet uitgereikt. De Erepenning is voor alle inwoners van de gemeente, dus ook voor ondernemers, maar de toekenningscriteria zijn op dit moment niet concreet toepasbaar op ondernemers.

Ondernemerschap

Het ontbreekt de gemeente momenteel volgens Derks aan mogelijkheden om ondernemers met uitmuntend ondernemerschap met brede impact voor de Wijchense gemeenschap een erepenning toe te kennen. “Je kunt hierbij denken aan een ondernemer die heeft bijgedragen als sponsor van een vereniging of iemand die zich jarenlang als vrijwilliger bij een club heeft ingezet.”

Efficiënter

Bij de huidige Erepenning wordt de toekenning gedaan door de gemeenteraad nadat de commissie Algemene Zaken is gehoord. Hierdoor is de toekenningstermijn vaak te lang volgens Derks. “Daarnaast bestaat de commissie Algemene Zaken niet meer. Het is daarom efficiënter om de toekenning van een ereteken voor ondernemers, net als de andere toekenningen, bij het college te leggen.”

Voordrachten

De erepenning kan zowel aan een persoon als aan een onderneming, bedrijf of organisatie worden uitgereikt. Voordrachten kunnen worden gedaan door het college, de gemeenteraadsleden en inwoners van de gemeente Wijchen.

Adverteren op wijchen.nieuws.nl? Neem dan contact op met Mark Peeters voor de prijzen en mogelijkheden. Zijn

telefoonnummer is: 06-36 45 43 32, zijn e-mailadres: [email protected].

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen