Auteur Pascale van Lubeek te gast in het Boekencafé

Auteur Pascale van Lubeek (inzet) is te gast in de Bibliotheek
Auteur Pascale van Lubeek (inzet) is te gast in de Bibliotheek
Foto: CIZO Communicatie (bibliotheek)

Pascale van Lubeek presenteert haar debuutroman Nooit meer onzichtbaar volgende week aan een groter publiek in de Bibliotheek Wijchen. In deze literaire thriller lopen de genres fictie, non-fictie en autobiografie door elkaar.

Van Lubeek was van 2003 tot 2019 docent Nederlands in het voorgezet onderwijs. Als eerstegraads docent gaf ze in die jaren veel boekentips aan haar leerlingen. Daarnaast zit ze al jaren in een leesclub en ze leest meer dan alleen Nederlandse auteurs.

Mysterie

In haar eerste boek schetst de auteur in een sobere – en daardoor beklemmende – stijl hoe het is om op te groeien in een gezin, dat eigenlijk nooit een gezin is geweest, en te leven met het gevoel schuld te hebben aan de verdwijning van een vriendin. Het mysterie van die verdwijning lijkt de auteur snel prijs te geven, maar op geraffineerde wijze brengt ze de lezer toch weer aan het twijfelen.

Signeersessie

Van Lubeek geeft woensdag 30 november in de Bibliotheek Wijchen tussen 19.30 en 21.30 uur een toelichting op haar boek en op het schrijfproces dat daaraan voorafging. Ook is er deze avond gelegenheid om vragen te stellen over Nooit meer onzichtbaar. Ze zal ook signeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen