Kinderlintje voor Wijchense Linn Haefkens (9)

De 9-jarige Linn Haefkens uit Wijchen heeft dit jaar een Kinderlintje gekregen van de gemeente Wijchen. Burgemeester Renske Helmer-Englebert reikte vrijdag in Kasteel Wijchen het lintje met oorkonde uit.

Tot haar grote verrassing stopte gisteren aan het einde van de middag een roze limousine voor de deur bij haar oma. Samen met haar beste vriendinnetje en familieleden mocht Linn instappen. De rit eindigde bij Kasteel Wijchen waar zij over rode loper het kasteel betrad. Na een toespraak van burgemeester Helmer kreeg Linn de medaille en oorkonde uitgereikt.

Gezondheidsproblemen

De laatste jaren is er veel gebeurd in het jonge leven van Linn. Zelf is ze gediagnostiseerd met de zeldzame chronische ziekte IgA-deficiëntie. Daarnaast kampt haar vader, suikerpatient, met ernstige gezondheidsproblemen. Meerdere malen heeft Linn haar vader in een levensbedreigende situatie aangetroffen. Mede door haar kordate optreden kon op tijd hulp worden geboden. Burgemeester Helmer noemt haar een grote held, omdat zij als 9-jarig meisje hiertoe in staat is.

Voordracht

De gemeente Wijchen wil met de Kinder- en Jongerenlintjes jonge inwoners eren die zich inzetten voor anderen of iets doen voor een goed doel. De voordracht is dit jaar beoordeeld door (oud-)burgemeester Marijke van Beek, Joost Kersten (het jongste raadslid van Wijchen) en Henk Keijman (rector van het Maaswaal College). Het moedige optreden van Linn was voor de jury aanleiding haar een lintje toe te kennen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen