AWC laat een steek vallen met thuisnederlaag tegen EVV

AWC heeft thuis tegen EVV een flinke steek laten vallen. Tegen de middenmoter uit Echt verloor de koploper in de vierde divisie B met 2-0.  De Wiijchenaren zagen daarom Kampong, dat Silvolde versloeg, de koppositie overnemen.

Het spel ging in de eerste helft over en weer. Er was een schietkans voor Bas Brussaard, maar de keeper wist zijn inzet te pakken. Verder oogde de wedstrijd niet lekker voor beide zijden.

Hands

In de 36e minuut scoorde EVV; de scheidsrechter zag niet wat er gebeurde en moest zijn assistent raadplegen om de conclusie te trekken dat het hands was. Dus bleef het 0-0. De keeper van EVV was het hier niet mee eens en schold de grensrechter uit; de grensrechter maakte hem hierop attent en presenteerde de doelman een gele kaart.

Strafschop

In de tweede helft speelde EVV beter. De gasten maakten het spel, wat AWC totaal niet lukte. In de 83e minuut kreeg EVV een penalty na een overtreding van een AWC-speler. Die kans vanaf 11 meter liet de ploeg uit Echt zich niet ontnemen en bracht de stand op 0-1.

Hierna bleef EVV de betere ploeg. AWC probeerde het nog wel maar echte kansen waren er niet. De gasten counterden in de 94e minuut naar 0-2.

Streekderby

AWC speelt komende zondag weer thuis en wel de streekderby tegen het Nijmeegse Orion; aanvang is 14.00 uur. De inzet is de tweede plek op de ranglijst.