MHC Wijchen gaat met winst de winterstop in

De hockeymannen van MHC Wijchen hebben de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop met 2-0 gewonnen. In Zaltbommel werd met gedisciplineerd spel een overwinning geboekt op Bommelerwaard.

Het waren de Wijchenaren die al vanaf de eerste minuut het spel maakten in Zaltbommel. Bommelerwaard kwam meermaals in de problemen, maar Wijchen zou echter niet tot scoren komen in de eerste helft.

Voorsprong

Coach Paul Meijer en zijn team waren er in de rust van overtuigd dat zij met drie punten naar huis zouden gaan. De verdediging van Bommelerwaard brak dan ook in het derde kwart. Tim de Groot toonde zijn scorend vermogen door zijn team op voorsprong te zetten: 0-1.

Snelle counter

Het thuisteam voerde vervolgens de druk op, maar de Wijchenaren hielden het hoofd koel. Geholpen door keeper Loek Pelser bleef een tegendoelpunt uit. Spits Sjors Reith scoorde de verlossende 0-2 op aangeven van Luca Toni Faber na een snelle counter en verzekerde zijn team van een terechte overwinning.

Winterstop

MHC Wijchen behoudt met de winst  de tweede plaats in de competitie en gaat met een goed gevoel de winterstop in. De strijd om promotie zet zich voort op zondag 12 maart 2023 tegen Uden. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 19 maart (14.45 uur) tegen de directe concurrent Oirschot.