Woensdag stakingen in het zorg- en leerlingenvervoer

Foto: Avan

De vakbonden hebben stakingen bekendgemaakt voor woensdag 30 november. Chauffeurs bij verschillende vervoerders gaan staken. Ook de chauffeurs van Avan dat leerlingenvervoer, vervoer naar Wmo-dagbesteding of naar jeugdwetinstellingen onderhoudt.

Avan rijdt in opdracht van een groot aantal gemeenten, waaronder Wijchen. Het is onduidelijk hoeveel chauffeurs woensdag gaan staken.

Portaal

Voor kinderen die gebruikmaken van het routevervoer is er als de chauffeur staakt morgen, woensdag, geen vervoer. De vervoerder of de chauffeur geeft dit door. Dat kan ook op het laatste moment zijn of alleen via het portaal. Het advies is om woensdagochtend het portaal in de gaten om te kijken of de chauffeur onderweg is.

Personeel dat staakt, hoeft dit niet te melden bij hun werkgever. Wie zelf al een vervoeroplossing voor de dag van staking heeft, kan het beste het vervoer bij Avan afmelden.

Vraagafhankelijk vervoer

Wie een Wmo-pas heeft en van plan is om een rit te boeken, moet er rekening mee houden dat die op woensdag 30 november niet door kan gaan. De vervoerder zal klanten zo snel als mogelijk hierover informeren. Zolang er nog voldoende capaciteit beschikbaar is, kunnen ritten voor 30 november enkel telefonisch geboekt worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen