AWC vecht zich met winst terug naar koppositie

AWC heeft de koppositie in de vierde divisie B weer heroverd. Na de misstap thuis vorige week tegen EVV, wisten de Wijchenaren in de streekderby tegen Orion wel aan het langste eind te trekken. Na een 01- achterstand werd het uiteindelijk 4-1.

Orion had de eerste helft het betere van het spel en kwam door een foutje achterin bij een corner in de 17e minuut op een 0-1 voorsprong. AWC kon daar weinig tegenoverstellen tegen een beter Orion.

Duels

Na de pauze was een geheel ander AWC te zien. Na een mooie aanval over rechts was het in de 47e minuut Jorn Reuvers die de bal kreeg, en terugkopte op Bas Brussaard die de bal netjes binnenschoot: 1-1. AWC ging door met het winnen van duels waar de Nijmeegse tegenstander weinig tegenin te brengen had. In de 65e minuut wist Mels Lantang de bal te onderscheppen; hij speelde de bal door naar de op rechts opkomende Daan Pauwels en hij zorgde met een wereldgoal, door de bal van bijna 50 meter over de Orion-doelman te deponeren, voor de 2-1 voorsprong.

Kopbal

In de 74e minuut deponeerde Job van de Groes de bal op het hoofd van Fren Stevens die voor 3-1 zorgde. In de 74e minuut was het weer Lantang die een pas op Stevens gaf die zo door kon lopen op de keeper. Hij speelde dit prima uit, omspeelde de doelman en schoot de 4-1 binnen.

Stand

Met deze zege is AWC weer koploper na het verrassende 3-0 verlies van Kampong bij SC Venray. Komende zondag gaan de Wijchenaren op bezoek bij Longa’30 in Lichtenvoorde. Aanvang 14.00 uur.

Hier de doelpunten uit de wedstrijd AWC-Orion in een video van Roeland van Gent.