Smashing wint returnwedstrijd van Hoornse BV

De vrouwen van Smashing: v.l.n.r. Leonie Rovers, Lieke Maes, Ella Peters en Maureen Zewald

De tweede helft van de eredivisie van de badmintoncompetitie is voor Smashing geëindigd met een 5-3 overwinning tegen Hoornse BV. De eerste helft van de competitie werd besloten met een 4-4 gelijke stand tegen dezelfde tegenstander, maar dit keer ging de winst naar de Wijchenaren.

Smashing deed voor de wedstrijd een beroep gedaan op de mannen uit team 3, Andreas Albrecht en Timo Poos.  Poos mocht in het mannendubbel naast Yannic Smeets aantreden tegen Joey Muns en Rico Klaassen en zij verloren met 21-15, 13-21 en 15-21.

Tussenstand

Ella Peters en Lieke Maes namen het op tegen Sophie en Simone Hermsen. Deze wedstrijd ging met zakelijke cijfers zonder al te veel moeite met 21-6 en 21-7 naar Smashing. Tussenstand 1-1.

Afgetekend

Na een duidelijke overwinning voor Teun Gootzen in de eerste set (21-12) tegen Muns, wist hij ook de tweede set te winnen: 23-21. Leonie Rovers speelde tegen Jessica Ottenhof en wist haar tweede single in de eredivisie te winnen: 21-7, 21-14. Tussenstand 3-1.

Andreas Albrecht moest zijn meerdere erkennen in Dave Veerman: 9-21, 9-21. Lieke Maes won afgetekend van Simone Hermsen met 21-8 en 21-9. Tussenstand 4-2.

Mixed dubbel

Maureen Zewald en Timo Poos wonnen hun mixed dubbel. In de laatste partij zaten Ella Peters en Teun Gootzen tot de 11-9 in de tweede set niet in de problemen gezeten. Hierna kwamen Dave Veerman en Jessica Ottenhof steeds beter in de wedstrijd. Zij wonnen uiteindelijk de partij met 21-16, 18-21 en 14-21. Eindstand 5-3.