Winterwandeling voor aandacht voor stamceldonoren

Om aandacht te vragen voor het tekort aan stamceldonoren wordt komende zaterdag, 10 december, de Winterwandeling gehouden. Om deze wandeling te promoten heeft Fleur van der Zwalum, medewerkster bij de Bibliotheek in Wijchen, een actie aangemaakt.

Zij maakt van dichtbij mee hoe belangrijk stamceldonoren zijn. Daarom heeft zij de Winterwandeling in Wijchen uitgestippeld die deel uitmaakt van de Matchis Winter Wandeling. Daarnaast heeft Van der Zwalum in de bibliotheek op de kinderafdeling en afdeling volwassenen een informatiestand over stamceldonatie en leukemie ingericht.

Leukemie

Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Zo’n stamceltransplantatie vraagt om een perfect passende donor en voor die perfecte match zijn er heel veel geregistreerde donoren nodig.

Matchis

Door met elkaar te wandelen wordt aandacht gevestigd op stichting Matchis en geld ingezameld dat geheel besteed wordt aan de werving, typering en registratie van nieuwe stamceldonoren. Hiermee wordt de kans op een match en toekomst voor patiënten vergroot.

Wandeling

De wandeling in Wijchen begint zaterdag om 13.30 uur bij de Bibliotheek aan de Campuslaan 8 in Wijchen. Wie mee wil doen kan zich aansluiten bij het team, een bedrag doneren of zich inschrijven als stamceldonor.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen