Pubquiz voor leerlingen middelbare scholen

Foto: @voCampus

Leerlingen van het Maaswaal College doen op donderdagavond 15 december mee aan de allereerste pubquiz van @voCampus. In restaurant ‘de Meesterproef’ in Nijmegen strijden leerlingen van verschillende middelbare scholen uit de regio Nijmegen tegen elkaar om de winst.

De pubquiz is de eerste georganiseerde ontmoeting voor leerlingen binnen de nieuwe bestuursorganisatie @voCampus, waar sinds 1 augustus 2021 14 middelbare scholen in Nijmegen en omgeving onder vallen, zoals het Maaswaal College.

Organisatie

De pubquiz  wordt georganiseerd door Jeroen Verhaaren, docent aardrijkskunde bij het Citadel College, en Paulien Sigmans, docent Nederlands bij het Pax Christi College. Zij organiseerden deze pubquiz al jarenlang met succes binnen het Citadel College, maar besloten onlangs om de pubquiz toegankelijk te maken voor alle scholen van @voCampus.

Voorronden

De 14 scholen hebben een pakket ontvangen waarmee zij hun eigen voorronde konden organiseren, en selecteerden daaruit de beste afvaardiging voor de grote finale op donderdag 15 december. Tijdens deze avond dineren de deelnemers samen, waarna de strijd gaat beginnen. Naast de eervolle wisselbeker zijn er diverse leuke prijzen te verdienen.

Deelnemende scholen

De teams die meedoen aan de finale komen van het Maaswaal College, NSG Groenewoud, Pax Christi College, Citadel College, Stedelijk Gymnasium Nijmegen, Canisius College en Kandinsky College Nijmegen.

Vmbo

De organisatoren vinden het jammer dat er tot nu toe geen vmbo-scholen meedoen. “Misschien leeft het idee dat een pubquiz alleen gaat over intelligentie. Maar creativiteit, sport, actualiteit, muziek en eten en drinken zijn ook onderdelen van de quiz. De pubquiz is een toffe, verbindende activiteit die vooral heel gezellig is”, aldus Verhaaren.

Traditie

De organisatie heeft de intentie om deze pubquiz de eerste te laten zijn van een lange traditie. “We hopen natuurlijk dat het een groot succes wordt en dat er de komende jaren steeds meer scholen aan gaan sluiten. We krijgen nu al van medewerkers de vraag of er ook een pubquiz voor hen komt. Wat ons betreft wel: dit is echt leuk voor iedereen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen