AWC verspeelt koppositie na verlies bij Longa’30

Foto: Pixabay

AWC gaat niet als herfstkampioen de winterstop in. De Wijchenaren verloren in Lichtenvoorde met 2-0 van Longa’30 dat daarmee de koppositie in de 4e divisie B overnam. AWC heeft nu in de laatste 3 wedstrijden 6 punten verspeeld.

Het was een wedstrijd die mede in het teken stond van het overlijden van Ad Duyn, de wedstrijdsecretaris van Longa’30. De vlaggen hingen halfstok en de spelers van de thuisploeg speelden met rouwbanden.

Nauwelijks kansen

Halverwege de eerste helft kopte AWC-speler Job van de Groes te zacht terug. Daarvan profiteerde Tim Bader die met een mooie lob de thuisploeg op 1-0 zette. AWC was technisch gezien misschien wel de betere ploeg, maar het wist echter nauwelijks kansen te creëren. Bij de spaarzame mogelijkheden was Longa-doelman Dyon Esink een sta-in-de-weg.

Invaller

Invaller Boet Kemperman, die sinds de herfst van 2020 niet meer in het eerste elftal had gevoetbald, scoorde in de extra tijd de tweede treffer voor de thuisploeg: 2-0.

Winterstop

Met die overwinning is Longa’30 de nieuwe koploper; AWC, dat al wel de eerste periodetitel op zak heeft, staat tweede op 1 punt.

Na de winterstop wordt de competitie hervat op zondag 22 januari 2023. De Wijchenaren spelen dan weer uit en wel tegen Juliana ’31.

Stand

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen