Op zaterdag meer treinen op traject Wijchen-Nijmegen

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

De nieuwe dienstregeling van de NS voor 2023 is deze week  van start gegaan. Op het traject Nijmegen-Wijchen rijden in de nieuwe dienstregeling op zaterdag meer treinen.

Volgens de NS is de kans op een zitplaats met de nieuwe dienstregeling gemiddeld met 3 procent gegroeid. Dat komt doordat de NS een derde van alle treinen verlengt. Vooral op drukke momenten moeten er meer zitplaatsen komen. De NS wil dat er in weekenden 10 procent meer zitplaatsen zijn, dat zijn landelijk 85.000 stoelen.

Minder reizigers

Vooral in de drukke weekenden rijdt de NS met langere treinen. Dit zorgt ervoor dat er in het weekend 10 procent meer zitplaatsen komen. Op vrijdag rijden minder treinen dan andere doordeweekse dagen, omdat er dan ook minder reizigers zijn.

Met de nieuwe dienstregeling is er rekening mee gehouden dat er minder reizigers met de trein rijden dan voor corona. Ook reizen mensen op andere dagen en momenten.

Nijmegen-Wijchen

Op het traject Nijmegen-Wijchen rijden in de nieuwe dienstregeling meer treinen op zaterdag. Vanuit Nijmegen Centraal rijden er in het weekend treinen richting Wijchen om het hele uur en 30 en 51 minuten over het hele uur.  Doordeweeks is dat om het hele uur en om 21, 30, en 51 minuten over het uur.

Vanuit Wijchen rijdt in het  weekend 3 keer per uur een trein richting Nijmegen: om 18, 31 en 48 minuten over het hele uur. Op doordeweekse dagen vertrekt er ook een trein richting Nijmegen om 1 minuut over het hele uur.

Rond de feestdagen

Vanaf 27 december tot en met 6 januari geldt een vakantiedienstregeling. Tijdens de kerstvakantie reizen er minder mensen met de trein. Dat betekent dat doordeweeks ongeveer dezelfde dienstregeling wordt aangehouden als in het weekend. Op elk traject blijft de NS op werkdagen overdag minimaal 2 treinen per uur rijden.

Op oudejaarsdag rijden er zoals elk jaar na 20.00 uur geen treinen meer. De treindienst wordt op nieuwsjaardag rond 10.00 uur weer opgestart.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen