Straten in Bergharen worden komende weken aangepakt

Het verharde trapveldje blijft bij de renovatie gehandhaafd.
Het verharde trapveldje blijft bij de renovatie gehandhaafd.
Foto: gemeente Wijchen

De Ploegstraat en de Stuifstraat in Bergharen worden de komende weken onder handen genomen. De verharding van de wegen is toe aan renovatie en de beplanting in de straten wordt vervangen.

De aannemer Gebr. Van Venrooij is deze week begonnen met de renovatie die in verschillende fases zal plaatsvinden. Op die manier hoopt de gemeente de overlast voor bereikbaarheid te beperken.

Bestrating

Foto: Google Maps

De bestrating in de wegen wordt vervangen. Er komt een goede fundering onder en de nieuwe inrichting met rode betonstraatstenen. Dit komt overeen met de inrichting van de Burgemeester van Elkstraat en Sikkelstraat. Daarnaast worden het voetpad en de parkeervakken vernieuwd.

 

Beplanting

Bij de opknapbeurt wordt ook het groen aangepakt. De bestaande beplanting in de grote groenstrook groeit niet goed en een aantal bomen staat er slecht bij volgens de gemeente. Om voor meer biodiversiteit en variatie te zorgen komt er een heestermengsel met hier en daar enkele hogere struiken. Langs de wegen komt de laurierhaag terug. Er wordt geprobeerd de bestaande haag terug te planten. Ook komt op enkele plekken een kruidenmengsel in plaats van gras. De bomen die weggaan worden vervangen door nieuwe bomen.

Wadi’s

Ook komen er wadi’s in de vorm van groene greppels. Bij overvloedige regenval komt het water in de wadi’s waarna het de bodem in kan zakken. Op die manier wordt wateroverlast op de wegen voorkomen. Dit wordt gecombineerd met de plantvakken zodat die minder last hebben van de droogte. Het verharde trapveldje blijft op verzoek van de omwonenden bestaan.

Fasen

Deze maand vinden er grondwerkzaamheden in de groenvakken plaats. In fase 1 van de renovatie wordt het gedeelte van de Ploegstraat 33-47 aangepakt in week 2 en 3 van 2023. Daarna volgen fase 2 (Ploegstraat 13-33) in week 3 en 4, fase 3 (tussenstuk Ploegstraat) in week 4 en 5 2023. In week 5 en 6 komt de Stuifstraat aan de beurt. De woningen in beide straten zijn tijdens de werkzaamheden alleen lopend bereikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen