Politiek wil oplossing verdwijnen buurtsuper in Alverna

De Buurtsuper in Alverna sluit eind januari de deuren.
De Buurtsuper in Alverna sluit eind januari de deuren.
Foto: Google Maps

Kernachtig Wijchen, VVD en CDA willen dat het college van burgemeester en wethouders in gesprek gaat met de eigenaar van het woon-zorgcomplex in Alverna en met marktpartijen om een oplossing te bedenken voor het straks ontbreken van een winkel in Alverna.

In de eerstkomende raadsvergadering (dinsdag 20 december) roepen zij in een motie op actie te ondernemen.

Buurtsuper

De Buurtsuper van Johan Cornelissen in Alverna sluit eind januari zijn deuren. Het verdwijnen van de buurtsuper zorgt voor onrust. Zeker voor de minder mobiele of oudere inwoner van Alverna vervult de buurtsuper een belangrijke functie. Mogelijk wordt er een nieuwe supermarkt (Aldi) gerealiseerd, maar ook daar zijn de meningen over verdeeld. Tot die tijd zullen vooral de oudere inwoners van Alverna de mogelijkheid missen om op loopafstand dagelijkse boodschappen te kunnen doen.

Oudere inwoners

“De afgelopen weken is veel onrust in Alverna ontstaan door de aangekondigde sluiting van de buurtsuper in januari 2023”, zegt Renate Loermans van Kernachtig Wijchen. “We snappen de zorgen over het wegvallen van een voorziening, zeker voor de oudere inwoners.”

Voor de korte termijn kan bijvoorbeeld een SRV-wagen gaan rijden op Alverna

Volgens Alice Peters-Vroom van de Wijchense VVD is het realistisch te veronderstellen dat het maken van plannen voor een nieuwe supermarkt tijd gaat kosten. “Daarnaast hebben wij vernomen dat voor de korte termijn bijvoorbeeld een SRV-wagen kan gaan rijden op Alverna of wellicht elders een klein winkeltje gemaakt kan worden.”

Bezorgservice

Jan Peters Sengers van het CDA: “We roepen het college daarom op om met de eigenaar van het woon-zorgcomplex en met marktpartijen snel in gesprek te gaan. Zij kunnen samen kijken of een oplossing te creëren is. Zoals bijvoorbeeld een klein winkeltje in een van de woon-zorgcomplexen zoals we in onze gemeente al meer hebben. Je zou ook kunnen denken aan een dagelijkse bezorgservice vanuit de supermarktketens of wellicht misschien zijn ook andere creatieve oplossingen mogelijk vanuit de e-commercehoek.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen