Dubbel gevoel bij winst van BC Smashing

Het team van BC Smashing
Het team van BC Smashing
Foto: René Lagerwaard

De badmintonners van Smashing hebben goede zaken gedaan door in Groningen met 5-3 te winnen van GSBC AMOR. Toch gaf de zege een dubbel gevoel bij de Wijchenaren omdat er meer in had gezeten.

Yannic Smeets en Casper Spaans wist in een spannende driesettter tegen Rik Wilbers en Marco Oosterhaven de winst binnen te slepen en zo het eerste mannendubbelpunt van het seizoen te pakken. Het was tevens het eerste punt in de eredivisie voor de pas 16-jarige Spaans. Lieke Maes en Maureen Zewald pakten ook het punt tegen Bianca Oosterhaven en Marjolein Stam in 2 sets.

Singles

Met een 0-2 voorsprong gingen Teun Gootzen en Lieke Maes de baan op voor hun singles. Gootzen speelde tegen Riemco Hof en dat werd een langdurige, slopende driesetter. De winst ging naar de Groningers. Maes won haar single tegen Jamie Logt in 2 sets.
Casper Spaans speelde tegen Marco Oosterhaven. Het werden 2 spannende sets die echter door de thuisploeg werden gewonnen. Maureen Zewald beloonde goed spel tegen Meike Brul met een overwinning.

Mixkoppels

Met een 2-4 voorsprong konden de mixen de baan op. Het eerste mixkoppel, Leonie Rovers en Yannic Smeets, speelde tegen Rik Wilbers en Marjolein Stam. Het spel van de Wijchenaren was te wisselvallig om de winst binnen te slepen. Op de andere baan haalden Teun Gootzen en Ella Peters tegen Riemco Hof en Bianca Oosterhaven het vijfde en laatste punt binnen voor 2dA Smashing.

Dubbelweekend

Er is nu 2 weekenden rust en daarna begint het nieuwe jaar met een dubbelweekend. Op zaterdag 7 januari 2023 gaat Smashing op bezoek bij Roosterse BC, op zondag 8 januari spelen de Wijchenaren thuis in de eigen hal tegen Hoornse BV.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen