‘Verkeersveiligheid in vogelbuurt staat onder druk’

Foto: Google Maps

Auto’s op de stoep, onveilige situaties voor bewoners. De Wijchense VVD wil dat er iets gedaan wordt aan de parkeerproblemen in Wijchen-Noord. Volgen raadslid Martijn Derks staan de leefbaarheid en de verkeersveiligheid van deze wijk onder druk.

Het gaat met name om de vogelbuurt (Merelstraat, Vinkstraat en Fazantstraat). Auto’s staan er op de stoep, kriskras in de wijk; er is een groot tekort aan parkeerplaatsen waardoor er onveilige situaties ontstaan voor bewoners, maar ook voor hun auto’s, zegt Derks. “Dit moeten we niet willen met elkaar.”

Veilig parkeren

“Al onze inwoners, dus ook die van de oudere wijken in Wijchen, moeten de mogelijkheid hebben hun auto veilig en nabij te kunnen parkeren”, zegt Derks. “Wij hebben als Wijchense VVD de nadrukkelijke wens dat we veilige en toegankelijke wijken kennen binnen onze gemeente. Wijken waar het aangenaam wonen is en waar kinderen vrij kunnen bewegen. Een verkeeroverzichtelijke omgeving is hierbij een pre. Helaas krijgen wij van onze achterban vaker dan eens te horen dat hiervan geen sprake is in Wijchen-Noord en met name niet in de Vogelbuurt.”

Raadslid Martijn Derks (VVD). Foto: gemeente Wijchen

Kwartslag draaien

De parkeerproblemen zijn volgens Derks bekend bij de verantwoordelijk wethouder, omdat er diverse meldingen zijn gedaan. De VVD vraagt nu aan het college van burgemeester en wethouders of het zou willen onderzoeken of er een mogelijkheid is om het aantal parkeerplaatsen in deze wijk te vergroten. “Te denken valt aan een kwartslag draaien van de parkeerplaatsen zodat er meerdere auto’s geparkeerd kunnen worden in de breedterichting.”

In het onderzoek zou meegenomen kunnen nemen of er door eventuele aanpassingen ook meer veiligheid en overzicht gecreëerd kan worden in de wijk.

Vergroenen

“Daarnaast merken wij op dat er in deze wijk enkel gekozen is voor stenen oplossingen om auto’s te parkeren en er weinig gebruikgemaakt wordt van vergroening van deze wijk, iets wat ook een aangenaam woonklimaat kan geven in de wijk.

De VVD vraagt daarom ook aan het college of het mogelijk is in het onderzoek mee te nemen of er meer vergroening in de wijk kan worden toegepast bij eventuele oplossingen van de parkeerproblematiek.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen