Frank van Maasdijk krijgt Zilveren Draagspeld

Burgemeester Helmer (r), met Frank van Maasdijk, partner en oorkonde
Burgemeester Helmer (r), met Frank van Maasdijk, partner en oorkonde
Foto: gemeente Wijchen

Frank van Maasdijk uit Wijchen heeft donderdag een Zilveren Draagspeld van de gemeente Wijchen gekregen. Burgemeester Renske Helmer-Englebert reikte deze uit tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in de theaterzaal van ’t Mozaïek.

De Zilveren Draagspeld wordt uitgereikt aan personen die zich op een bijzondere manier voor de inwoners van de gemeente Wijchen inzetten. Van Maasdijk ontving de draagspeld omdat hij zich al meer dan 20 jaar inzet als vrijwilliger.

Bijdrage

Hij levert onder andere een belangrijke en zichtbare bijdrage aan talloze evenementen in Wijchen. Zoals bij de Vierdaagse, de kermis, Wijchen Schaatst, de sinterklaasintocht of carnaval, in de rol van verkeersregelaar, bewaker, beveiliger of EHBO’er.

Opruimen

Frank van Maasdijk is altijd bereid om te helpen, waarbij zijn inzet onvermoeibaar is, zo lichtte Helmer toe. Ook ongevraagd steekt hij de handen uit de mouwen; bijvoorbeeld het opruimen van rommel na een evenement of het voorkomen van vernielingen tijdens de nachtelijke uren. Ook weet hij regelmatig jongeren aan te sporen om mee te helpen met het netjes houden van het centrum.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen