Marieke van Beers uit Niftrik in race voor media-award

Foto: Marieke Peters

Marieke van Beers is genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2022 in de provincie Gelderland. De 44-jarige Van Beers runt samen met haar man Koen Uijen een gemengd bedrijf (varkens en akkerbouw) in Niftrik en is steeds op zoek naar nieuwe wegen en manieren om te boeren. In het afgelopen jaar was ze diverse malen in de media te zien en te horen.

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Marga Miltenburg van sprekersbureau ZijSpreekt en Janneke van Heugten van expertdatabase Vaker in de Media. De prijs (beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt) is ingesteld om vrouwelijke experts aan te moedigen zichtbaar in de media te zijn en redacties aan te moedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Genomineerd

Er zijn in de provincie Gelderland 9 vrouwen genomineerd: Naast Van Beers zijn dat Chantal Bleeker (internist-infectioloog Radboudumc), skeletonatlete Kimberly Bos , lerarenopleider Lucelle Comvalius, auteur Sam van den Haak, wielrenster Annemiek van Vleuten, minister Christianne van der Wal, Tweede Kamerlid Lisa Westerveld en conservator Marenne Zandstra van het Valkhof Museum.

Oogsten

“Bizar dat ik tussen al die toppers op deze lijst sta; ik voel me enorm vereerd en blij verrast”, zegt de Niftrikse op haar Facebook-pagina. “Afgelopen jaar ben ik op zoek gegaan naar nieuwe wegen en manieren om te boeren en varkens te houden. Voor mij best een dingetje om in de ‘spotlights’ te staan. Maar … wanneer je niet zaait, kun je niet oogsten en wordt het doel niet bereikt.”

Projectleider

De roots van Van Beers liggen in het Land van Maas en Waal. Ze is opgegroeid in Hedel en trad na haar studie aan de Hogere Agrarische Schoo in 2002 in dienst van Hendrix UTD als als adviseur bedrijfsontwikkeling met specialisatie ruimtelijke ordening. Na de fusie in 2011 werd dit FarmConsult (ForFarmers B .V.). In 2016 werd ze beleidsmedewerker (parttime) bij de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV). Later werd ze beleidsadviseur Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en sinds 1 januari is ze op freelancebasis projectleider Agri Innovatiehuis de Peel.

Stemmen

“Mijn wens voor 2023 is dat agrarische vrouwen nog meer zichtbaar worden en net als bij een kudde wilde paarden waar de merries vooroplopen, gaan focussen op hun pad weg uit de onzekerheid.”

Wie een stem uit wil brengen op Marieke van Beers, kan dat doen op de website van Vrouw in de Media Awards.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen