Commissie praat over bestemmingsplan Lambrasse

Foto: Pixabay

Bestemmingsplan Lambrasse is een van de agendapunten tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad van Wijchen komende donderdag. Burgers die dat willen, kunnen tijdens de vergadering hun zegje doen. Wie wil inspreken moet zich hiervoor aanmelden.

Tijdens de commissievergadering vormen de fracties uit de gemeenteraad zich een mening over het bestemmingsplan. Ze nemen geen besluiten.

Lambrasse II

In 2007 is gestart met de realisatie van plan Lambrasse, bestaande uit 245 starterswoningen. In februari 2010 is het laatste deel van het plan (Poort van Leur) opgeleverd. Na realisatie van de woningen was het de bedoeling om direct door te pakken met Lambrasse fase II, het perceel ten westen van het huidige Lambrasse. Over de exacte invulling is lange tijd onduidelijkheid geweest. Aanvankelijk is gesproken over ‘Food & Fitness’ (een combinatie van horeca en sport), eventueel aangevuld met nader te benoemen functies. Als gevolg van de economische crisis is het plan in de ijskast beland.

Kantoren

In 2013 heeft de eigenaar/ontwikkelaar het plan opnieuw opgepakt. Daarbij wil hij zelf een zo breed mogelijke bestemming waarin diverse functies een plek kunnen krijgen, zoals kleinschalige voedselproductie, repro- en mediabedrijven, kleinschalige productiebedrijven, logistieke bedrijven, verhuurbedrijven, groothandel en detailhandel, zakelijke dienstverlening en kantoren, horeca en leisure.

Horeca

In de collegevergadering van 16 juli 2013 heeft het college in een principebesluit de kaders voor de planontwikkeling van Lambrasse fase II aangegeven, namelijk horeca, leisure en/of een hotel/zorghotel. Omdat het geldende bestemmingsplan de gewenste ontwikkeling niet mogelijk maakt is een gewijzigd bestemmingsplan gemaakt.

Overlast

Het bestemmingsplan heeft vanaf 13 februari 2020 voor een periode van 6 weken in ontwerp ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn zijn er 9 zienswijzen (reacties op het voorgenomen besluit van de gemeente) ingediend. Zo zijn er omwonenden die vooral overlast verwachten van autoverkeer en fietsende jeugd bij de mogelijke vestiging van een fastfoodketen. Natuur- en milieuorganisaties vrezen schade aan natuur en milieu en de das in het bijzonder.

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen is het flora- en fauna onderzoek geactualiseerd en heeft aanvullend onderzoek plaatsgevonden naar de geluidbelasting op de woningen aan de Groenestraat als gevolg van de toename aan verkeer.

Inspreken

Deze commissievergadering begint donderdag om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadszaal/Emiliazaal in Kasteel Wijchen. Wie wil inspreken over dit bestemmingsplan kan zich tot uiterlijk woensdag 18 januari 17.00 uur aanmelden, via de griffie, telefoon 088 432 72 03 of [email protected]. Men dient bij het aanmelden aan te geven of men namens zichzelf, namens een groep inwoners of namens een organisatie het woord wil voeren.

Insprekers

Er is in totaal 30 minuten beschikbaar voor alle insprekers. Melden zich meer dan 6 insprekers, dan is de spreektijd geen 5 minuten per inspreker, maar 3 minuten. Melden zich meer dan 10 insprekers, dan biedt de raad toch de mogelijkheid om in te spreken en blijft de inspreektijd maximaal 3 minuten. Na 3 minuten zal de voorzitter de inspreker laten weten dat de spreektijd voorbij is en wordt de microfoon op stil gezet.

Foto: Google Maps

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen