Smashing neemt geen punten mee uit Amersfoort

Yannic Smeets van BC Smashing
Yannic Smeets van BC Smashing
Foto: René Lagerwaard

De badmintonners van Smashing namen het in het afgelopen weekend op tegen de koploper van de handhavingspoule, Decorette Amersfoort. Na de overwinning van vorig weekend op Hoornse BV waren de spelers optimistisch gestemd; het werd echter in de laatste uitwedstrijd van dit seizoen een afgetekende 8-0 nederlaag.

Casper Spaans en Yannic Smeets namen het op tegen Ruben Wijnands en Niels Veenstra. De mannen konden goed partij bieden, maar kwamen uiteindelijk te kort om de wedstrijd te kunnen winnen: 15-21, 15-21.

In het vrouwendubbel namen Ella Peters en Maureen Zewald het op tegen Meike Versteeg en Renske Kwakkenbos. Ze verloren de eerste set met 10-21 en de tweede set met 7-21.

Driesetter

Teun Gootzen speelde tegen Bart Hoksbergen; de eerste set werd verloren met 15-21, maar in de tweede set wist Gootzen er toch een driesetter uit te halen door met 21-16 te winnen. Deze spannende wedstrijd werd uiteindelijk nipt verloren met 19-21 in de derde set.

Leonie Rovers nam het op tegen Meike Versteeg. In de eerste set ging het gelijk aan elkaar op, maar die ging toch naar Amersfoort: 15-21. De tweede set werd ook verloren door Rovers  met 9-21.

Geblesseerd

Yannic Smeets, die lichtelijk geblesseerd was, speelde tegen Thomas Sibbald en verloor met 15-21 en 18-21. Maureen Zewald verloor de eerste set van Madouc Linders (16-21), maar won de tweede met 21-19. De derde ging weer naar haar tegenspeelster: 16-21.

Met een tussenstand van 0-6 gingen de mixen van start. Ella Peters en Teun Gootzen namen het op tegen Bart Hoksbergen en Renske Kwakkenbos. De Wijchenaren wonnen de eerste set met 21-17. De tweede ging verloren met 8-21. De derde set ging uiteindelijk naar Amersfoort met 18-21.

Verlenging

De laatste wedstrijd was de mix van Leonie Rovers en Casper Spaans tegen Niels Veenstra en Madouc Linders. De eerste set ging naar Amersfoort (18-21), de tweede was voor het Smashing-duo: 21-16. De derde set ging door tot aan de laatste mogelijkheid van verlenging, waarin de wedstrijd toch gewonnen werd door Amersfoort met 30-28.

Er werden dus geen punten mee teruggenomen naar Wijchen. De volgende thuiswedstrijd is tegen AMOR GS op zondag 22 januari in de Smashinghal in Wijchen; aanvang 15.00 uur.

Stand

Bron: Badminton Nederland
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen