Wijchenaar aangehouden voor heling en witwassen

Foto: Politie

Een 51-jarige man uit Wijchen is afgelopen zaterdag aangehouden bij een inval van de politie bij een bedrijf in Grave. Hij zit samen met een 37-jarige man uit Roermond vast op verdenking van heling en witwassen, volgens een woordvoerder van de politie in een bericht van de Gelderlander.

De politie viel zaterdagmiddag binnen bij een bedrijf aan de Arnoud van Gelderweg in Grave, naar aanleiding van een tip over gestolen goederen, zo staat in het artikel.

Goede doelen

De Graafse firma verscheept onder meer tweedehands spullen namens Strong Africa. Dit is een goededoelenstichting uit Wijchen die goederen inzamelt voor Afrika. De CEO van het Graafse bedrijf is tevens secretaris en penningmeester van de Wijchense liefdadigheidsorganisatie.

Weeshuis

De Graafse onderneming sponsorde 4 maanden geleden het vervoer van zonnepanelen die de gemeente Wijchen in samenwerking met Strong Africa overdroeg aan een weeshuis in Kinshasa, zo is op LinkedIn te lezen. Ook zijn via privédonateurs naaimachines, kleding en speelgoed gedoneerd.

Onderzoek

De politie deed zaterdag de hele middag onderzoek. In het kader van het onderzoek doet de politie verder geen mededelingen over wat er precies is aangetroffen op het bedrijfsterrein in Grave.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen