AWC verspeelt kostbare punten in Malden

AWC heeft de streekderby uit tegen Juliana’31 in Malden met 4-1 verloren. Het enige excuus voor de forse nederlaag tegen de middenmotor is dat de Wijchenaren met diverse invallers speelden.

AWC begon goed en schoot binnen 10 minuten tegen de lat. Juliana speelde reactievoetbal, dat betekent dat AWC het spel maakte en Juliana counterde. Dat deed de thuisploeg goed; in de 12e minuut gaf de scheidsrechter in een rommelige situatie voor het Wijchense doel een penalty. Deze werd netjes binnengeschoten: 1-0.

Rust

AWC probeerde aan te dringen, maar de passing was slordig. Dit leidde in de 26e minuut tot een counter die Job van Lith prima afrondde: 2-0. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft startten de gasten scherp wat leidde tot diverse mooie kansen, die echter niet werden benut. Bas Brussaard speelde diverse keren zijn tegenstander dol, wat mooie acties, maar geen doelpunten opleverde.

Strafschop

Het was weer Juliana dat counterde en voor de tweede keer een strafschop kreeg. Ook deze ging erin: 3-0. Het werd nog erger voor de Wijchenaren, want Job van Lith zorgde voor 4-0.  AWC wist in de 87e minuut tegen te scoren door Daan de Bruin, maar de nederlaag was een feit: 4-1.

Derde plek

De topper tussen Orion en Longa’30 werd gewonnen door Orion dat nu de ranglijst aanvoert met Longa op de tweede plek. AWC, dat voor de winterstop nog bovenaan stond, is gezakt naar de derde plek. Komende zondag (14.00 uur) spelen de Wijchenaren thuis tegen Nuenen.