Tuinwereld honderdste deelnemer aan vmbo-project

Ardyuna Yanto (l) en Gijs Hendriks (m) bieden de taart aan aan Sanne Gommers (r) van Tuinwereld
Ardyuna Yanto (l) en Gijs Hendriks (m) bieden de taart aan aan Sanne Gommers (r) van Tuinwereld
Foto: Monique Vermeulen

Tuinwereld Wijchen heeft zich als 100ste ‘beroepsbeoefenaar’ aangemeld bij regio Nijmegen On Stage. De vmbo-scholen uit de regio’s Nijmegen, Land van Maas en Waal, Druten, Wijchen en Groesbeek nemen in schooljaar ’22-’23 deel aan het landelijke project VMBO On Stage.

Hierbij kunnen de leerlingen kennismaken met diverse beroepen en branches. Zij kunnen in gesprek gaan met vakmensen en werkbezoeken afleggen. De beroepsbeoefenaren gaan bijna 1000 vmbo-leerlingen helpen bij hun toekomstdromen en beroepskeuzes.

Werkbezoek

Op het Beroepenfeest van regio Nijmegen On Stage op dinsdag 21 maart spreken vmbo-leerlingen met verschillende beroepsbeoefenaren. Wanneer er sprake is van een match, komt de leerling tijdens de Doe Dag op 6 april op werkbezoek bij de beroepsbeoefenaar op de werkvloer.

Taart

Tuinwereld doet met 10 verschillende beroepen mee aan regio Nijmegen. En dat maakt de honderd vol. Om dit te vieren kreeg Tuinwereld een taart van Gijs Hendriks en Ardyuna Yanto (beiden 14 jaar), tweedejaars vmbo-leerlingen van het Maaswaal College Wijchen. Sanne Gommers nam de taart in ontvangst en gaf de beide leerlingen een tip mee.

Zorg dat je zoveel mogelijk gaat proeven van verschillende beroepen en bij verschillende bedrijven

“Er zijn zoveel verschillende beroepen, zorg dat je zoveel mogelijk gaat proeven van verschillende beroepen en bij verschillende bedrijven en kies niet steeds voor hetzelfde. Alleen dan kun je ontdekken wat er allemaal bestaat en wat er écht bij je past.”

Militair

Ardyuna Yanto hoopt dat Defensie ook op het Beroepenfeest zal zijn, want hij wil misschien wel militair worden. Gijs Hendriks weet het nog niet. “Daarom is het zo leuk dat dit er is, dan kan ik nog gaan ontdekken wat ik later zou willen worden.”

De Beroepenfeesten van VMBO On Stage worden in vele regio’s in het land gerealiseerd. In de regio is ook Sterk Techniek Onderwijs (STO) Regio Rijk van Nijmegen betrokken bij de realisatie.

Aanmelden

Wie ook wil meedoen als beroepsbeoefenaar en jongeren wil helpen bij hun beroepskeuze en netwerk kan zich aanmelden. Elk beroep is welkom. Regio Nijmegen On Stage zoekt nog diverse beroepen, zoals een kapper, schoonheidsspecialist, ICT’er, interieurstylist en  grafisch vormgever.

Adverteren op wijchen.nieuws.nl? Neem dan contact op met Mark Peeters voor de prijzen en mogelijkheden. Zijn

telefoonnummer is: 06-36 45 43 32, zijn e-mailadres: [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen