Geheugenbieb wil geheugenproblemen voorkomen

Foto: de Bibliotheek Wijchen

In de Bibliotheek Wijchen wordt donderdag de Geheugenbieb geopend. Wethouder Bea Schouten verzorgt de officiële opening. Tijdens de opening wordt aan de hand van nagespeelde scènes meer verteld over geheugenproblemen en er is een quiz.

Bij de Geheugenbieb kunnen belangstellenden terecht voor informatie over de werking van het geheugen. Het is een plek in de bibliotheek speciaal voor mensen met (beginnende) dementie, hun familie, professionals en andere belangstellenden.

Mantelzorgers

Diverse partijen, zoals MeerVoormekaar, GGD en ZZG, organiseren in 2023 activiteiten waarbij mantelzorgers, professionals en mensen met geheugenproblemen elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen. De focus van de Geheugenbieb ligt op het voorkomen van geheugenproblemen.

Zorgaanbieders

De Geheugenbibliotheek is oorspronkelijk een initiatief van de Ketenzorg Dementie op Goeree-Overflakkee, een samenwerkingsverband van verschillende zorgaanbieders, wijkverpleegkundigen, thuiszorgorganisaties en vrijwilligers- en welzijnsorganisaties. In 2016 werd de eerste Geheugenbibliotheek geopend in de bibliotheek in Dirksland. In de loop der jaren hebben meer bibliotheken het initiatief overgenomen en nu volgt dus Wijchen.

Aanmelden

Belangstellenden zijn donderdag 26 januari van 19.00 tot 20.30 welkom in de Bibliotheek. Toegang is gratis; aanmelden kan via de website van de bibliotheek.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen