Expositie Mary de Vries toont liefde voor bloemenwereld

Werk van Mary de Vries (detail)
Werk van Mary de Vries (detail)
Foto: Kunsthuis Wijchen

Mary de Vries zal in de maand februari met haar expositie Blad en Bloem in het Kunsthuis in Wijchen een overzicht geven van haar werk van de afgelopen 45 jaar. Er zijn schilderijen, aquarels en pastels te zien.

De expositie toont hoe De Vries in die jaren steeds op een vernieuwende manier de bloemen- en plantwereld heeft vormgegeven. Er is onder andere vroeg werk in aquarel te zien, sterk uitvergrote bloembladeren in pastel uit een latere periode, en vooral recent werk in acryl.

Plezier en vrijheid

Haar schilderijen geven uitbundig of juist sereen de pracht van de bloemen- en plantenwereld weer. Ze getuigen altijd van het plezier en vrijheid van schilderen die past bij het onderwerp.

Weelderige schakeringen

Wat haar al die jaren is blijven fascineren aan de plantenwereld is de variëteit aan vormen, de weelderige schakeringen van kleuren, het zon zoekende, het zichzelf genoeg zijn van deze levende wezens. Het gaat Mary de Vries niet om de natuurgetrouwe afbeelding van planten en bloemen, maar meer om het wezen: hoe een bloem zich toont, wat die uitdrukt of oproept.

Openingstijden

Het Kunsthuis is van 4 tot en met 26 februari geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens het carnavalsweekend zal het Kunsthuis gesloten zijn. In het carnavalsweekeinde is het Kunsthuis gesloten. Toegang is gratis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen