Euregio Pianokwintet treedt op in Bergharen

Foto: Euregio Pianokwartet

Het Euregio Pianokwintet verzorgt het eerste concert van dit jaar in de Protestantse kerk in Bergharen. De leden hebben een rijk verleden in diverse toporkesten in Nederland en Duitsland en concentreren zich nu op de kamermuziek. Ze gaan op zondag 5 februari 2 grote werken brengen, van Rachmaninoff en Dvořák.

Het kwartet was vorig jaar ook al te gast; de leden komen uit de euregio rondom Winterswijk en werken en concerteren zowel in Nederland als in Duitsland.

Romanticus

Het Trio élégiaque voor piano, viool en cello, is het eerste trio dat Sergej Rachmaninoff nog in zijn conservatoriumtijd schreef. Zoals goed te horen is was hij geïnspireerd door de romanticus Chopin en de impressionist Debussy. Rachmaninoff had les van Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky en in zijn eerste trio zijn dan ook duidelijk invloeden van hem te horen.

Volksmuziek

De Tsjechische componist Antonin Dvořák was met name geïnspireerd door de Weense klassieke componisten Mozart, Beethoven en Schubert, maar in zijn stijl zijn vooral ook invloeden van de volksmuziek uit Bohemen te horen. Hij schreef, net zoals Schubert, eigen melodieën, zoals we die ook kennen uit zijn beroemdste werk, de negende symfonie Uit de nieuwe wereld. Het pianokwintet dat het Euregiokwintet gaat spelen behoort met de pianokwintetten van Brahms en Schumann tot de beste in zijn soort.

Reserveren

Het concert in de Protestantse kerk aan de Veldsestraat in Bergharen op 5 februari begint om 16.00 uur. Wie erbij wil zijn, kan het beste reserveren via een e-mail naar [email protected] of door te bellen 06-2040-9147.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen