Staxxer haalt ruim miljoen op om verder uit breiden

De oprichters van Staxxer, v.l.n.r. Jurgen Nijland, Ties den Dekker en Peter van de Rijdt
De oprichters van Staxxer, v.l.n.r. Jurgen Nijland, Ties den Dekker en Peter van de Rijdt
Foto: Staxxer

De Wijchense ondernemer Ties den Dekker heeft met zijn bedrijf Staxxer in een investeringsronde ruim 1 miljoen euro opgehaald om btw-verplichtingen te automatiseren voor e-commercebedrijven in Europa.

Staxxer is een scale-up, een jon­ge on­der­ne­ming die een snel­le groei door­maakt. Het bedrijf heeft vestigingen in Nijmegen en Groningen. Het bedrijf ontwikkelt software om e-commerceondernemers (die dus handel drijven via internet) grenzeloos te laten groeien. Dat doen ze door btw-verplichtingen binnen Europa te automatiseren.

Stoffig imago

“Met Staxxer willen we het stoffige imago van btw-administratie opfrissen en automatiseren”, zegt Ties den Dekker, een van de CEO’s en oprichters van Staxxer. “Het uurtje-factuurtjetijdperk binnen deze sector kan namelijk ook anders. Software is immers niet alleen accurater in het calculeren van btw-verplichtingen, maar wordt door automatisatie ook nog eens betaalbaarder én gemakkelijker voor de klant.”

Uitbreiding

De investeerders zijn de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM), G-Force Capital, Demian Beenakker (CEO Dwarfs) en Martijn Leenaerts (CFO Whoppah). Het geld wordt ingezet om de software verder te ontwikkelen en om te internationaliseren. Met als aftrap een uitbreiding naar Denemarken. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met bestaande boekhoudpakketten om aansluiting te vinden op de totale administratie.

Over Staxxer

Het bedrijf Staxxer heeft zijn roots in de e-commercewereld. Als e-commerceondernemers ondervonden oprichters Ties den Dekker en Peter van de Rijdt hoe complex de Europese btw-wetgeving is. Dit kan de internationale groeiambities van ondernemers belemmeren. Samen met Jurgen Nijland ontwikkelden zij een geautomatiseerde btw-oplossing zodat onlineverkopers nooit meer kostbare tijd en moeite hoeven te besteden aan hun btw-zaken.

Sinds de oprichting van Staxxer in januari 2021 is het bedrijf snel gegroeid. Binnen 1 jaar tijd is het aantal klanten toegenomen van 50 naar zo’n 400, een groei van 700 procent.

Adverteren op wijchen.nieuws.nl? Neem dan contact op met Mark Peeters voor de prijzen en mogelijkheden. Zijn

telefoonnummer is: 06-36 45 43 32, zijn e-mailadres: [email protected].

 

 

Reacties

Cookieinstellingen