Shree Raam Mandir heropent komend weekend

Foto: Google Maps

Shree Raam Mandir in Wijchen wordt komend weekend heropend na de brand die de hindoetempel aan de Stationslaan 7 maanden geleden zware schade toebracht.

Op 24 juni vorig jaar ontstond er door kortsluiting brand waardoor de gehele mandirruimte op de tweede etage werd verwoest.

Onherstelbaar beschadigd

Moerti’s zijn in het hindoeïsme idolen die gebruikt worden als concentratiepunt tijdens de verering of meditatie. Foto: Shree Raam Mandir

Door de brand brak het podium waar de moerti’s (beelden) op stonden en werden bijna alle moerti’s onherstelbaar beschadigd. Omdat de gebedsruimte was vernield konden maandenlang geen mandirdiensten worden gehouden.

In de afgelopen maanden zijn de herstelwerkzaamheden verricht en werd na de wederopbouw de ruimte opnieuw ingericht. In die tijd kreeg de mandir ook nog te maken met vandalisme: in december werd een ruit van de tempel ingegooid.

Heropening

“Het hele proces na de brand werd draaglijk dankzij de voortdurende begeleiding van Bhagwaan ji en de vele handen die meegeholpen hebben met het herstelwerk”, zo schrijft het bestuur van Shree Raam Mandir Wijchen op de eigen Facebook-pagina.

De opening komend weekend, van vrijdag 10 tot en met zondag 12 februari, valt samen met de driedaagse viering Murtie Sthaapana Yagya.


FEITEN Shree Raam Mandir
  • De Shree Raam Mandir is gerealiseerd door stichting Jai Hanuman Shree Raam Mandir Wijchen.
  • Na jarenlang bijeenkomsten in huiselijke kringen te organiseren werd de groep van geïnteresseerden dermate groot dat er werd overgegaan tot wekelijkse diensten in bestaande ruimtes binnen de gemeente.
  • De noodzaak voor een eigen ruimte resulteerde in plannen voor de bouw van een hindoetempel met als architect Jay Tetar.
  • Dankzij de inzet van veel vrijwilligers en donateurs kon de Shree Raam Mandir in december 2005 de deuren openen.
  • Het was tot 2017 de grootste hindoetempel van Nederland.
  • Naast gebedsdiensten worden diverse cursussen aangeboden en activiteiten georganiseerd die gerelateerd zijn aan de hindoedharma.
  • De Shree Raam Mandir is toegankelijk voor alle belangstellenden.
Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen