Eervolle derde prijs voor fotograaf Eveline van Elk

Een boer aan het werk op zijn land in Hernen (uit fotoserie Droogte van Eveline van Elk)
Een boer aan het werk op zijn land in Hernen (uit fotoserie Droogte van Eveline van Elk)
Foto: Eveline van Elk

Fotograaf Eveline van Elk uit Bergharen heeft bij de Zilveren Camera de eervolle derde prijs gewonnen in de categorie Nieuws Nationaal. Haar inzending was de fotoserie ‘Droogte’, een serie van 5 foto’s die gemaakt zijn met een drone in het Land van Maas en Waal.

Tot haar verrassing won ze een prijs in de categorie Nieuws Nationaal en niet in de categorie Natuur en Wetenschap, waarvoor ze de serie had ingestuurd. ‘Droogte’ bleek echter over te zijn gezet naar de nieuwscategorie.

Hernen

Voor ‘Droogte’ nam Van Elk vijf dronefoto’s op verschillende momenten en verschillende plekken in het Land van Maas en Waal, zoals in Hernen waar een boer tijdens het ploegen op zijn land werd vastgelegd.

‘Doehetzelfkip’

Eveline van Elk (41) is geboren in Boven-Leeuwen en studeerde na de opleiding Fotonica aan de Kunstacademie in Den Bosch. In die periode (en nu nog) werkte ze als freelance fotograaf voor dagblad de Gelderlander en na het behalen van het diploma is zij fulltime voor zichzelf begonnen. In 2019 won de Bergharense al de derde prijs in de categorie Nieuws Regio met haar serie ‘Doehetzelfkip’.

Zilveren Camera

De Zilveren Camera 2022 werd gewonnen door Eddy van Wessel. Het is de vierde keer dat hij deze prijs wint. Van Wessel kreeg de prijs voor zijn zwart-witserie Ruïnes voor de vrijheid, over de oorlog in Oekraïne.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen