Ingrid Gerritsen directeur Museum Kasteel Wijchen

Ingrid Gerritsen, de nieuwe directeur van Museum Kasteel Wijchen
Ingrid Gerritsen, de nieuwe directeur van Museum Kasteel Wijchen
Foto: Bas Driessen Studio Raznd

Ingrid Gerritsen (40) wordt met ingang van 1 maart directeur van Museum Kasteel Wijchen. Zij volgt Ryana Seelen op die directeur is geworden van het archeologiemuseum Huis van Hilde in Castrium.

De nieuwe directeur is een ervaren erfgoedspecialist. Zij werkte als beleidsmedewerker, adviseur en projectleider in de erfgoedsector. Bovendien is Gerritsen bekend in de regio: ze is geboren in Beneden-Leeuwen waar ze nu ook woont.

Erfgoed

Ingrid Gerritsen werkte onder meer voor Erfgoed Gelderland, Museum Het Valkhof en Stedelijk Museum Breda. Als adviseur bij Erfgoed Gelderland heeft zij vele museumorganisaties ondersteund. Ook bekwaamde zij zich in tentoonstellingsbouw, informatie- en collectiebeheer en vrijwilligersmanagement.

British Museum

Na de middelbare school in Druten heeft Ingrid Gerritsen opleidingen gevolgd voor edelsmid en metaal-restaurator en vervolgopleidingen in de erfgoedsector op gebied van collectiebeheer, projectleiding en organisatie. Ook liep zij stage bij Archeospecialisten in Amersfoort, het British Museum in Londen, The National Gallery of Victoria in Melbourne en Museum Het Valkhof in Nijmegen. De nieuwe directeur woont met haar gezin in Beneden-Leeuwen.

Ik wil de band met instellingen bedrijven in de regio versterken

Gerritsen kijkt er naar uit om het werk van haar voorganger Rylana Seelen voort te zetten: “Samen met de staf en de vele vrijwilligers wil ik de band met instellingen en bedrijven in de regio versterken. Dat is nodig om onze bezoekers te kunnen blijven verrassen met bijzondere tentoonstellingen, erfgoededucatie en gezinsactiviteiten.”

Daarnaast wil ze aandacht schenken aan de inhoudelijke kant van het museum, met veel zorg voor de waardevolle archeologische collectie.

Culturele klimaat

Voorzitter Walther Verhoeven van het museumbestuur zegt over de benoeming: “We zijn  ervan overtuigd dat Museum Kasteel Wijchen zich onder de creatieve en bevlogen leiding van Ingrid voorspoedig verder zal ontwikkelen. Zo blijven we bijdragen aan het culturele klimaat en de ambities van onze gemeente. Wijchen wil een ondernemende en aantrekkelijke woongemeente zijn met in 2035 naar verwachting 50.000 inwoners. Of zoals het gemeentebestuur schrijft in zijn toekomstvisie: ‘een dorpse gemeente met stadse allure’. Daar werken we als Museum Kasteel Wijchen graag aan mee.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen