Regio maakt zich sterk voor talent van werkenden

Foto: Pixabay

De afgelopen maanden is door ondernemers, onderwijs en overheid in de regio gewerkt aan een zogenoemd Human Capital Akkoord (HCA). Dit zijn afspraken om de arbeidsmarkt het talent van werkenden optimaal te laten benutten.

Wethouder Nick Derks presenteerde onlangs in zijn functie als bestuurlijk opdrachtgever het conceptakkoord aan het algemeen bestuur van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen.

Krapte arbeidsmarkt

In deze regio is in vrijwel alle sectoren sprake van enorme krapte op de arbeidsmarkt. Met name in de sectoren energie, gezondheid en hightech zijn tekorten aan medewerkers met de juiste vaardigheden. Volgens Derks zijn deze mensen hard nodig om de maatschappelijke opgaven als de klimaattransities, woningbouw, energie en circulair aan te pakken. Actie is daarom volgens hem noodzakelijk.

Vraag en aanbod

De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen, Regio Arnhem Nijmegen, The Economic Board en de provincie Gelderland willen een stevig HCA voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt. Hierin sluiten vraag en aanbod hierin sterk op elkaar aan zodat de maatschappelijke opgaven van een antwoord kunnen worden voorzien.

Speerpunten

Er wordt ingezet op drie speerpunten:

1. Van werk naar werk (een leven lang ontwikkelen voor iedereen). Dat betekent bijscholing van werkzoekenden en werkenden om vaardigheden te laten aansluiten bij de arbeidsmarkt nu en in de toekomst. Daarnaast omscholing van werkzoekenden en werkenden naar kansrijke beroepen in energie, gezondheid en hightech.

2. Van opleiding naar werk (aantrekken en behouden van talent. Dit houdt in het aantrekken van (internationale) medewerkers in schaarse profielen naar beroepen in onder meer de IT en techniek, en het behouden van studenten voor de regio.

3. Van niet-werkend naar werk (activeren onbenut arbeidspotentieel). Dit wil zeggen het gericht begeleiden van mensen zonder baan of met een niet-passende baan naar werk in de 3 genoemde sectoren. Daarnaast het aanbieden van maatwerktrajecten aan doelgroepen als statushouders, jongeren en deeltijders.

Definitieve akkoord

De komende maanden wordt het conceptakkoord verder verrijkt, waarna het definitieve akkoord waarschijnlijk in april wordt ondertekend.

Bron: Human Capital Agenda Regio Arnhem Nijmegen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen