Nieuw Pro College opent de deuren gerenoveerd gebouw

Wethouder Van Bronkhorst plaatst een  bankje bij het Pro College.
Wethouder Van Bronkhorst plaatst een bankje bij het Pro College.
Foto: gemeente Wijchen

Het gerenoveerde gebouw van het Pro College in Wijchen aan de Acaciastraat is maandagochtend officieel geopend. De schoolt telt nu ruim 100 leerlingen; in de verbouwde school is plek voor 125 leerlingen.

Wethouder Twan van Bronkhorst verrichtte de opening in het bijzijn van de leerlingen van de middelbare school voor praktijkonderwijs.

Bankje

Van Bronkhorst opende de school officieel door een speciaal bankje te onthullen. Het bankje kreeg de school van de gemeente en is gemaakt door de leerlingen zelf. Net als meerdere bankjes die de leerlingen eerder maakten voor het project Wijchen Gezond.

“Ik ben erg trots op deze school. Het is een prachtige school met goed praktijkonderwijs. Leerlingen hebben ook de beweegtuin gemaakt hier om de hoek aan de Smelenberg. Het bankje staat dan ook symbool voor de goede samenwerking”, aldus de wethouder.

Bij de opening van het vernieuwde gebouw aan de Acacialaan in Wijchen door wethouder Van Bronkhorst (rechts) waren ook leerlingen aanwezig. Foto: gemeente Wijchen

Verbouwing

Pro College is 1 van de 2 middelbare scholen in Wijchen. De school is volledig gerenoveerd. “Mede omdat het een karakteristiek pand is, is gekozen voor renovatie en dus niet voor nieuwbouw. Zo blijft het karakter behouden en is het voorzien van alle moderne snufjes, zodat de leerlingen er optimaal hun lessen kunnen volgen”, zo zegt wethouder Twan van Bronkhorst.

Tijdens de renovatie van het schoolgebouw aan de Acaciastraat werd de school voor praktijkonderwijs tijdelijk ondergebracht in de oude Paschalisschool aan de Veenhof.

Praktijkopleidingen

Pro College Wijchen is een van de 4 scholen voor praktijkonderwijs van Pro College in de regio Nijmegen. Elke school heeft unieke kenmerken en een uniek aanbod aan praktijkopleidingen. De school geeft praktijkonderwijs en biedt naast vakken als Nederlands, rekenen, ICT en burgerschap de praktijkvakken groen, detail, dienstverlening & zorg, techniek, horeca en logistiek.

Het onderwijs in Wijchen is kleinschalig, praktisch en sterk gericht op samenwerken. Leerlingen kunnen hier terecht voor praktijkopleidingen in de sector Economie. Daarnaast wordt de extra opleiding Heftruckchauffeur aangeboden.

Praktijklokalen

Nicolette Di Giulio, directeur van het Pro College: “Wij zijn blij met de verduurzaming van het gebouw, en heel trots op de mogelijkheden die het gebouw nu biedt. We kunnen nu echte klanten uit de buurt ontvangen in onze praktijklokalen, zodat de leerlingen in het echt ‘leren door te doen’.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen