Comeback Nijman bij darttoernooi sportcentrtum Arcus

Foto: still uit aftermovie Nederlandse Darts Bond

Wijchen was afgelopen zondag het centrum van de vierde NDB Ranking van het seizoen. In Sportcentrum Arcus werden Wessel Nijman, Vincent van Gemen en Noa-Lynn van Leuven de grote winnaars van het Open Rivierenland darttoernooi.

Bij de mannen, 96 Heren A en 139 Heren B, kwam een oude bekende weer in actie. Wessel Nijman maakte zijn comeback na een schorsing van 2,5 jaar. Berry van Peer, de Dutch Open-kampioen, begon het toernooi ijzersterk (gemiddelde van 109), maar werd later uitgeschakeld. Nijman liet zien dat hij een van de grote Nederlandse talenten is. Met twee gemiddeldes van 100+ bereikte hij de halve finales.

Mannen

Nijman begon sterk aan de finale tegen Ryan de Vreede. Het zou uiteindelijk uitdraaien op een vijfde leg in de derde set. Via dubbel 8 pakte de 22-jarige Nijman uit Uitgeest zijn eerste NDB-titel bij de heren.

Bij de heren B bleek Vincent van Gemen de sterkste te zijn.

Vrouwen

Bij de vrouwen deden 54 deelnemers mee aan dit toernooi. Uiteindelijk bleven Floortje van Zanten en Noa-Lynn van Leuven over in de finale. Een spannende finale werd het niet, Van Zanten haalde simpelweg haar niveau niet. Van Leuven won alle 5 legs en schreef zo haar tweede NDB Ranking-titel uit haar carrière op haar naam.

Jeugd

Bij de jeugd deden 31 junioren, 22 aspiranten en 5 meisjes mee aan de Open Rivierenland.  Fardau de Jong versloeg Chantal Tessin, de nummer 1 bij de meisjes, met 3-1 en schreef daarmee de titel op haar naam.

Bij de aspiranten voor de vierde keer dit seizoen een nieuwe winnaar. Egbert Withaar verraste tegenstander Daan Toxopeus door met 3-0 te winnen en zijn allereerste NDB-titel te pakken.

Junioren

Bij de junioren voor de derde keer dit seizoen een finale tussen Bradley van der Velden en Pim van Bijnen. Die laatste was de beste: 4-1.

Reacties

Cookieinstellingen