Drie punten voor AWC; Youri Hubers breekt kuitbeen

AWC heeft in Zieuwent met 3-1 gewonnen van nummer laatst RKZVC. Een gelukkige zege die wel betekent dat de Wijchense vierdedivisionist in de top blijft meedraaien. Minpunt was het uitvallen van Youri Hubers met een gebroken kuitbeen.

In een een vrij gelijkopgaand eerste deel van de wedstrijd kwam AWC min of meer verrassend in de 33e minuut op 0-1 door een kopdoelunt van Youri Hubers uit een voorzet van Fren Stevens. Heel lang konden de Wijchenaren er niet van genieten, want 3 minuten later viel al de gelijkmaker door een doelpunt van Thieme Terhaerdt.

Gebroken kuitbeen

RKZVC nam hierna het initiatief en dat leidde tot enkele kansen. In de 41e minuut moest doelpuntenmaker Hubers door een ernstige beenblessure per brancard van het veld worden gedragen. In het ziekenhuis bleek dat hij een gebroken kuitbeen had.

Na de pauze tapte RKZVC uit een ander vaatje, want de thuisploeg wist regelmatig druk te zetten. Het maken van doelpunten was echter voorbehouden aan AWC dat in de 60e minuut op 1-2 kwam door een doelpunt van Dennis Straten.

Foute passes

De gasten speelden slordig met veel foute passes, maar RKZVC wist daar geen gebruik van te  maken; AWC kwam via een uitbraak in de 91e minuut zelfs op 1-3 door een doelpunt van invaller Ries Visser op aangeven van Jorn Reuvers.

Het was een vrij gelukkige overwinning, maar AWC houdt met de overwinning stand in de hogere regionen. De Wijchenaren staan nu vierde. Komende week staan er enkele inhaalwedstrijden op het programma. De eerstkomende wedstrijd voor AWC is op zondag 26 maart (14.00 uur), thuis tegen het laaggeklasseerde Sportclub Silvolde.