Wijchen wil subsidie voor ideeën verbetering omgeving

Foto: Google Maps

Wijchen en 5 andere gemeenten in de regio Nijmegen vragen een Europese subsidie aan. Het gaat om de zogenaamde LEADER-subsidie. Dat is een financiële bijdrage van de Europese Unie. Die bijdrage is bedoeld voor plannen van inwoners en ondernemers om hun dorp of omgeving te verbeteren.

Om LEADER-gebied te worden vragen de gemeenten hun inwoners en ondernemers wat zij vinden van hun dorp en omgeving.

Programma

LEADER is een Europees subsidieprogramma dat plannen van inwoners om hun dorp of woonomgeving te verbeteren, financieel ondersteund. Wijchen vraagt de subsidie aan, samen met Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en West Maas en Waal. Daarvoor moeten zij in opdracht van de provincie Gelderland een subsidieprogramma schrijven.

Voorwaarde

Een belangrijke voorwaarde is dat zij dit samen met inwoners en ondernemers doen. Als de gemeenten LEADER-gebied worden, gaat het subsidieprogramma op 1 januari 2024 open. Inwoners en ondernemers kunnen dan een beroep doen op deze subsidie.

Vragenlijst

De gemeenten roepen inwoners op om een korte vragenlijst in te vullen. Daarmee bepalen zij mee waar het LEADER-programma zich op moet richten in onze regio. Het gaat om thema’s als ontwikkelingen op sociaal gebied en op het gebied van de economie. Ook staan er vragen in over klimaat, water en bodem en verbetering van de natuur.

De vragenlijst is beschikbaar via de hiernaast afgebeelde QR-code en via de website.

Bijeenkomsten

De gemeenten organiseren in de eerste weken van april 3 werkbijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn interactief opgezet waarbij aanwezigen in groepjes de thema’s bespreken. Samen wordt bepaald wat echt belangrijk is voor dorp en omgeving. Binnenkort wordt meer bekend over de data en locaties van de bijeenkomsten.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Reacties

Cookieinstellingen