Leerlingen treden op tijdens Wierszowisko in ’t Mozaïek

Een beeld van het festival dat in 2019 ook in Wijchen werd gehouden
Een beeld van het festival dat in 2019 ook in Wijchen werd gehouden
Foto: Andrzej Truś Photography

In theater ’t Mozaïek in Wijchen wordt komende zondag het 22e Festival van de Poolse Poëzie voor Kinderen – Wierszowisko worden gehouden. Leerlingen tussen de 4 en 13 jaar, van de scholen aangesloten bij het Forum Poolse Scholen in Nederland, presenteren zich met het voordragen van Poolse poëzie. In totaal zullen treden ongeveer 80 kinderen vanaf 11.00 uur op.

De bijeenkomst heeft als doel het populairder maken van Poolse poëzie voor kinderen en jongeren, en de integratie van de Poolse samenleving in Nederland.

Poolse literatuur

Wierszowisko is het enige evenement van dit soort op Europese schaal. Het maakt Poolse literatuur toegankelijk voor kinderen, integreert leerlingen, leraren en ouders van alle Poolse scholen in Nederland. Forum Poolse Scholen in Nederland (FPSN) wordt gesteund door Poolse organisaties zoals de Pools-Nederlandse Culturele Vereniging, de Poolse Pers en door Poolse ondernemers.

Gasten

Speciale gasten tijdens het evenement op zondag 19 maart zijn schrijfster Agnieszka Frączek en senator Jerzy Fedorowicz.

Reacties

Cookieinstellingen