Spullen inzamelen voor Sam’s Kledingactie in Balgoij

Foto: Cordaid

In Balgoij kan medio mei weer kleding en schoenen worden ingeleverd in het kader van Sam’s Kledingactie. De opbrengst komt ten goede aan het project van Cordaid waarbij gezondheidsvoorzieningen voor moeder en kind in de Borana-zone (Ethiopië) worden verbeterd.

Landelijk duurt de actieperiode van 6 maart tot en met 24 mei. Dan wordt op diverse locaties in heel Nederland (voor langere tijd) kleding ingezameld. In Balgoij is dat van 14 tot en met 16 mei bij mevrouw Francissen aan de Houtsestraat 8.

Bij mevrouw Van Kruysbergen aan de Herenstraat 30 in Wijchen is een permanent inzamelpunt, daar kan men op alle dagen van de week terecht.

Mensen in Nood

Al ruim 55 jaar zet Stichting Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood zich in om middels het inzamelen van kleding en schoenen gelden te generen voor onder andere de (nood)hulpprojecten van Cordaid. Ieder voor- en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel.

Ook speelgoed

Naast kleding en schoenen mogen ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken worden ingeleverd (separaat van de kleding, verpakt in een gesloten plastic zak).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen