Wortelboer schiet MHC naar ruime zege op Oirschot

Blije gezichten bij de hockeymannen van MHC na de 5-1 zege op Oirschot

De tweede competitiewedstrijd na de winterstop leverde de hockeymannen van MHC Wijchen een ruime 5-1 zege op. Directe concurrent Oirschot voor promotie aan het eind van het seizoen, kwam er niet aan te pas. Lars Wortelboer scoorde alle Wijchense doelpunten.

Waar de uitwedstrijd in Oirschot een half jaar eerder eindigde in een gelijkspel (1-1), kwam Wijchen afgelopen zondag op eigen veld nooit in de problemen en werd er met speels gemak gewonnen. Belangrijk omdat na het nipte verlies in de eerste wedstrijd tegen Uden, de Wijchenaren moesten winnen om nog mee te dingen voor promotie aan het eind van het seizoen.

Lars Wortelboer

Al in de eerste minuut van de wedstrijd werd Wijchen-keeper Loek Pelser getest tijdens een aanval van Oirschot. Pelser hield het hoofd koel en voorkwam een vroege achterstand voor het thuisteam. In het verdere verloop van het eerste kwart hadden beide teams kansen om de score te openen en was het aanvoerder Lars Wortelboer die dat dan ook deed voor Wijchen (1-0). In het tweede kwart had uitploeg Oirschot steeds minder in te brengen en verdubbelde Wortelboer de score tot 2-0.

Combinatiespel

De Wijchenaren wisten dat de winst nog niet veiliggesteld was met een verschil van 2 doelpunten. Oirschot zou tot de laatste minuut vechten voor een gelijkspel. De gasten waren echter niet opgewassen tegen het kruid van het Gelders kanon. Door goed combinatiespel van de Wijchense middenvelders en aanvallers werden er diverse strafcorners behaald.

Doelpuntenaantal

Wortelboer verdubbelde in het derde kwart nogmaals zijn doelpuntaantal door ook de 3-0 en 4-0 te maken. In het vierde kwart deed hij er nog een schepje bovenop door de 5-0 te maken. Zoals verwacht streed Oirschot tot het eind van de wedstrijd door en daardoor bepaalden het de eindstand op 5-1.