AWC onderuit tegen laagvlieger Silvolde

AWC heeft na de zege vorige week weer een flinke misstap gemaakt. Tegen het laaggeklasseerde Silvolde werd in Wijchen met 3-2 verloren. De achterstand op koploper Meersen, dat verloor van Juliana’31, blijft 12 punten. Nummer 2 is nog wel in het vizier: Kampong, dat gelijk speelde bij Halsteren, heeft 5 punten meer.

Silvolde maakte vorig week bekend te stoppen met spelen in de vierde klass, maar liet wel blijken er een waardig afscheid van te willen maken.

Kansen

AWC begon goed aan de wedstrijd, al misten de Wijchenaren enkele vaste basisspelers. Er waren prima kansen, maar de keeper van Silvolde stond goed te keepen. Silvolde kwam allengs beter in de wedstrijd en scoorde in de 22e minuut de 0-1.

De middenvelders van Silvolde konden diverse keren de bal goed aannemen en doorspelen naar de spitsen en dat leidde in de 33e minuut tot de 0-2. Dat werd ook de ruststand.

Stug verdedigend

Na de pauze speelde AWC aanvallender en probeerde zo kansen te creëren, maar dat lukte niet echt tegen een stug verdedigend Silvolde. Toch kreeg AWC zijn aansluitingstreffer: Lennart Nieuwenhuis kreeg de bal aangespeeld door Job van de Groes, waarna hij slim naar binnen kapte en de bal in de linkerhoek knalde: 1-2.

Stormloop

De toeschouwers hoopten op het begin van de stormloop, maar kwamen bedrogen uit. Veel foute passes en slordig voetbal hielpen niet om de gelijkmaker te produceren. In de 83e minuut kwamen de gasten door een toevalsschot op 1-3 en was de wedstrijd gespeeld. AWC zette nog aan en kwam op 2-3 door Jorn Reuvers, maar meer zat er niet in voor de thuisploeg.

Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen SV Venray.