Repair Café Wijchen krijgt gift van Vraag en Aanbod

Repareren en herstellen bij Repair Café Wijchen
Repareren en herstellen bij Repair Café Wijchen
Foto: Repair Café Wijchen

Repair Café Wijchen heeft een gift van 250 euro gehad van stichting Vraag en Aanbod, de organisatie achter de kringloopwinkel aan de Kruisbergsweg in Wijchen. “Het is een mooie gift en daar zijn we zeker heel blij mee”, zegt Johan de Kievit namens alle vrijwilligers.

Het doel van Vraag en Aanbod is zonder winstoogmerk, op grond van christelijke levensbeschouwing, verlenen van diensten en materiële hulp, in de ruimste zin van het woord, aan een ieder die hulp behoeft en daarvoor in aanmerking komt.

Tweedehandsgroederen

Dit wil de stichting onder meer doen door het inzamelen en vervolgens ter beschikking stellen van allerlei roerende zaken, zoals kleding en huisraad, aan mensen die daarvoor in aanmerking komen, eventueel tegen een vergoeding. De gedachte voor het opzetten van een winkel in tweedehandsgoederen is ontstaan in 1998 door een werkgroep in parochie De Hoeksteen die met de opbrengst van de verkoop van deze goederen mensen in nood financieel wilde gaan helpen. Daartoe werd in 1999 een stichting in het leven geroepen, Vraag en Aanbod genaamd.

Kruisbergseweg

De eerste winkel Vraag & Aanbod was op zolder in de oude Meerdreefschool aan de Oud-Ravensteinseweg. Vervolgens volgde een verhuizing naar de Burchtstraat, een bovenetage waar de Schoenenreus zat. In 2003 werd het huidige pand aan de Kruisbergseweg gekocht, waarvan de bovenetage is verhuurd. Begin 2010 is een pand aangekocht op de Kamerlingh Onnesstraat voor opslag, werkruimtes  en de verkoop van meubelen.

Repair Café

Het bestuur van stichting Vraag en Aanbod is van mening dat het Repair Café Wijchen op zijn manier ook bezig is met verlenen van diensten aan eenieder die hulp behoeft en heeft daarom besloten een gift te geven.

Het Repair Café Wijchen in wijkcentrum OZO aan de Urnenveldweg 10 is elke eerste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 13.00 uur ; vanaf 12.30 uur kan men spullen om te  herstellen of te repareren inbrengen. De eerstvolgende reparatiedag is zaterdag 6 mei.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen