Leur weer middelpunt van Kamermuziekfestival

Violist en artistiek directeur van Het Reizend MuziekGezelschap Mathieu van Bellen
Violist en artistiek directeur van Het Reizend MuziekGezelschap Mathieu van Bellen
Foto: Het Reizend MuziekGezelschap

Na enkele jaren stilte in verband met de coronapandemie, krijgt Leur begin juni weer een groot evenement voor klassieke muziek. Het is het ‘Kamermuziekfestival tussen Maas en Waal’, georganiseerd door Het Reizend MuziekGezelschap.

Mathieu van Bellen, violist en artistiek directeur van Het Reizend MuziekGezelschap, heeft met een groep musici een gevarieerd programma met kamermuziek in wisselende bezettingen samengesteld voor vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juni.

Programma

Dit jaar komen Olivier Patey, soloklarinettist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, violisten Maria Milstein en Mathieu van Bellen, altviolist Georgy Kovalev, celliste Quirine Viersen, pianist Thomas Beijer, mezzosopraan Barbara Kozelj, celliste Ella van Poucke, cello en pianist Caspar Vos naar Leur.

In het voorprogramma van zaterdag en zondag treedt het superjonge pianotalent, de 10-jarige Keshav Krishnan, op.

Kerkje Leur

De concerten in het kerkje van Leur aan de Van Balverenlaan 4, vinden plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni (aanvang 20.00 uur) en op zondag 4 juni (aanvang 16.00 uur). Daarnaast is er op zondagochtend een openbare masterclass piano door Thomas Beijer. De masterclass is gratis toegankelijk (aanvang 10.30 uur).

De ticketverkoop online is inmiddels gestart. Kaarten zijn ook te reserveren via [email protected]. Het aantal plaatsen is zeer beperkt.

Vrienden

Wie voor 1 mei ‘Vriend van het festival’ wordt, krijgt een gratis toegangsbewijs voor het zondagmiddagconcert op 4 juni met aansluitend een feestelijke afsluiting in de Maalderij in Leur. Datzelfde geldt ook voor al bestaande Vrienden. Wie er gebruik van wil maken kan een e-mail sturen aan [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen