Marinka Nooteboom benoemd in rvc Alliander

Marinka Nooteboom
Marinka Nooteboom
Foto: Alliander

Marinka Nooteboom is onlangs benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Alliander. Zij is sinds 2012 algemeen directeur van Koninklijke Nooteboom Group in Wijchen. Daarmee is zij de vijfde generatie in het familiebedrijf.

Annemarie Jorritsma, voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) van Alliander zegt op de site van het energiebedrijf: “Wij zijn blij dat wij Marinka Nooteboom mogen verwelkomen als lid. Ze is met haar bestuurlijke ervaring binnen een internationaal actieve onderneming en haar uitgebreide kennis en expertise op het gebied van financiën, leiderschap, duurzaamheid en innovatie, een waardevolle toevoeging aan de raad van commissarissen.”

Rijke carrière

Nooteboom werd in 2012 CEO van Nooteboom Trailers in Wijchen; daarvoor had zij een rijke carrière opgebouwd in de bancaire sector. Nooteboom Trailers is een internationale onderneming op het gebied van uitzonderlijk vervoer. Nooteboom ontwerpt en bouwt trailers met een nuttig draagvermogen van 20 tot 200 ton. Dat omvat semi-trailers, diepladers, aanhangwagens en semi-diepladers.

Enorme uitdagingen

Marinka Nooteboom zegt over haar benoeming tot lid van de rvc van Alliander: “De energietransitie brengt voor Alliander enorme uitdagingen met zich mee, zowel op organisatorisch vlak als op het gebied van het uitbreiden van de energienetten en anders omgaan met energie. De veranderingen in het speelveld volgen elkaar in rap tempo op en vraagt om een wendbare organisatie. Met mijn ervaring als directeur van een technisch maakbedrijf en de rol die het bedrijf heeft in de windenergie, ben ik enthousiast om mijn kennis en ervaring te delen. Ik kijk er dan ook naar uit om de raad van bestuur te ondersteunen en te adviseren bij deze uitdagingen.”

Adverteren op wijchen.nieuws.nl? Neem dan contact op met Mark Peeters voor de prijzen en mogelijkheden. Zijn

telefoonnummer is: 06-36 45 43 32, zijn e-mailadres: [email protected].

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen