Dodenherdenking in Wijchen op vier locaties

Foto: Pixabay

Op vier locaties in de gemeente Wijchen zijn komende donderdag, 4 mei, activiteiten in het kader van Dodenherdenking. Burgemeester Renske Helmer-Englebert is donderdag bij de herdenking bij het monument aan de Meerdreef, achter de St. Antonius Abt-kerk.

Wijchen

De herdenking aan de Meerdreef begint om 19.30 uur. Burgemeester Helmer houdt een toespraak, er worden gedichten voorgelezen door leerlingen van de Paschalisschool en het Maaswaal College en er is muziek en zang.
Om 20.00 uur volgt 2 twee minuten stilte waarna er bloemen worden gelegd. Harmonie Kunst en Vriendschap Balgoij verzorgt de muziek tijdens deze bijeenkomst. ‘Leven met oorlog’ is het thema dat ook in Wijchen centraal staat tijdens de herdenking. Voorafgaand aan de herdenking is er in de St. Antonius Abt-kerk vanaf 18.45 uur een oecumenische gebedsviering.

Bergharen

In Bergharen begint dit jaar de herdenkingsbijeenkomst om 19.00 uur in de Sint-Annakerk. Daarna is er een stille tocht naar het monument voor burgemeester Luske aan de Dorpsstraat. Deze tocht wordt begeleid door een slagwerkgroep van Muziekvereniging Sint Anna. Er worden bloemen gelegd en vervolgens gaat de stoet door naar de begraafplaats bij de Protestantse kerk, om bloemen te leggen op het graf van de Britse piloot Horn.
Bij het graf wordt om 20.00 uur 2 minuten stilte gehouden. Locoburgemeester Geert Gerrits is aanwezig bij de herdenking. Na afloop is er nog gelegenheid voor ontmoeting met nabestaanden en andere belangstellenden in de kerk.

Batenburg

In Batenburg begint de herdenking om 19.00 uur in de oude St. Victorkerk met gedichten en muziek. Aansluitend gaan de aanwezigen, via het oorlogsmonument aan de Ringdijk, naar het graf van de omgekomen Britse piloot Conry Candler aan de Kasteelse Allee. Op beide plekken worden bloemen gelegd.
Bij het graf wordt om 20.00 uur 2 minuten stilte gehouden. Wethouder Nick Derks is aanwezig bij de herdenking in Batenburg.

Niftrik

Deze herdenking vindt plaats bij het monument aan de Maasbandijk en begint om 19.30 uur. Namens het gemeentebestuur is plaatsvervangend voorzitter van de raad Rob Albersnagel aanwezig. Om 20.00 uur wordt 2 minuten stilte gehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen