Groen licht voor eerste 64 woningen Kraanvogelstraat

De ontwikkelaars willen  de leegstaande gebouwen aan de Kraanvogelstraat 7 tot en met 15 slopen.
De ontwikkelaars willen de leegstaande gebouwen aan de Kraanvogelstraat 7 tot en met 15 slopen.
Foto: Google Maps

In het gebied Kraanvogel in Wijchen komen in eerste instantie 64 woningen. Het gebied ten noorden van het spoor ondergaat de komende jaren een gedaanteverandering. Van een verouderd bedrijventerrein moet het een levendige buurt worden.

De gemeente wil de gebiedsverandering doorvoeren samen met eigenaren, gebruikers en bewoners. Er ligt nu een concreet en haalbaar plan voor het eerste deel. Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de gemeente en de ontwikkelaars Van de Klok en Adrie Spanjaards.

Betaalbare koop

Het gebied ligt tussen de Kruisbergseweg, Hoefsestraat en de Kraanvogelstraat. De ontwikkelaars zijn van plan om de leegstaande gebouwen aan de Kraanvogelstraat 7 tot en met 15 te slopen. Op deze plek komen daarna 64 nieuwe woningen: 32 appartementen en 32 grondgebonden woningen. Hiervan wordt twee derde deel aangeboden als betaalbare koop (maximaal 355.000 euro, vrij op naam) of middeldure huur. Een derde deel wordt in de vrije sector aangeboden.

Bron: gemeente Wijchen

Aantrekkelijke buurt

Wethouder Geert Gerrits: “Heel fijn dat we nu eindelijk de eerste stap kunnen zetten naar een aantrekkelijke en levendige Kraanvogelbuurt. Met deze 64 nieuwe woningen, waarvan het merendeel in de categorie betaalbaar, spelen we in op de grote vraag naar nieuwe woningen in Wijchen. Daarnaast zorgt deze ontwikkeling voor een verbetering van de kwaliteit en veiligheidsbeleving.”

Sociale huurwoningen

Maar er zullen meer plannen voor Kraanvogel ontstaan, hoopt Gerrits. “Ik hoop en verwacht dat deze eerste stap gaat zorgen voor meer plannen in dit gebied. Zo zijn we ook al in gesprek over een project met sociale huurwoningen ten zuiden van de Kraanvogelstraat”.

Informatiebijeenkomst

Gemeente Wijchen vindt het belangrijk dat ontwikkelaars over de nieuwe plannen in overleg gaan met de buurt. Daarom organiseren de ontwikkelaars een bijeenkomst voor woensdag 24 mei vanaf 16.30 uur in Zaal Verploegen. Belangstellenden kunnen zich vanaf komende vrijdag, 12 mei, voor deze bijeenkomst aanmelden via www.dekraanvogel-wijchen.nl.

Realisatie

In de komende tijd werken de ontwikkelaars het bestemmingsplan verder uit. Het is de bedoeling om het ontwerp-bestemmingsplan voor de zomer ter inzage te leggen. Als alles meezit, kan de verkoop en realisatie in 2024 starten.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen