Sterke beeldtaal in het werk van Andro de Jong

Werk van Andro de Jong
Werk van Andro de Jong
Foto: KunstKring Wijchen

Het werk van kunstenaar Andro de Jong schetst het uiterwaardengebied waar hij woont, een landschap dat altijd in beweging is. De expositie Verdronken land in Kunsthuis Wijchen verwijst ook naar de wereld van vandaag, een uitgehold systeem, economisch, maatschappelijk en spiritueel.

De in Gendt geboren Andro de Jong (63) is beeldend kunstenaar, illustrator en bloemsierkunstenaar. Hij heeft een atelier in Lent. “Mijn vrije werk bestaat uit schilderijen, objecten, collages en werken op papier. Ik gebruik een sterke beeldtaal, mijn leefomgeving en de natuur inspireren mij.”

Beeldend kunstenaar Andro de Jong in zijn atelier. Eigen foto

Wisselwerking

“Door het vervaardigen van kunst keer ik mezelf binnenstebuiten, dit verrast, emotioneert en verrijkt me”, zegt De Jong. De huizen, eieren, vissen, gereedschappen en boten in zijn werk komen en gaan, of worden samengevoegd.

Hij werkt doorgaans aan meerdere stukken tegelijk, waardoor een oneindig verhaal ontstaat. De afzonderlijke werken hebben onderling een sterke wisselwerking. “Het lukt me slechts in beperkte mate mijn innerlijke beleving te vangen in beelden, dat frustreert me.”

Bloemwerk

Naast zijn werk als beeldend kunstenaar maakt De Jong als bloemist onder meer rouwbloemwerk en bloemwerk voor andere gelegenheden in opdracht. In zijn atelier geeft hij daarnaast creatieve cursussen en workshops.

Opening

De expositie Verdronken land met schilderijen, tekeningen, objecten en mixed media, opent  op zaterdag 13 mei in het Kunsthuis aan de Kasteellaan in Wijchen en is te zien tot en met 29 mei. Bezoekers zijn welkom op zaterdagen en zondagen (ook tweede pinksterdag) tussen 12.00 en 17.00 uur.

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen