Hockeyers zetten belangrijke stap richting promotie

De mannen van MHC Wijchen liggen op koers voor promotie

De hockeymannen van MHC Wijchen hebben afgelopen zondag goede zaken gedaan door thuis met 3-2 te winnen van Don Quishoot. Daarmee nemen de Wijchenaren de tweede plaats in de ranglijst over van de Eindhovense studenten.

Het was een belangrijke wedstrijd; bij verlies zouden de kansen op promotie wel verkeken zijn voor MHC. De honderden fans langs de lijn zagen echter dat Wijchen op koers ligt voor promotie naar de tweede klasse. Ze moedigden hun ploeg aan met vuurwerk en groene rookfakkels.

Achterstand

De Wijchenaren startten echter stroef aan het eerste kwart. Waar zij tijd nodig hadden om warm te draaien, benutte opponent Don Quishoot een van zijn eerste veldkansen (0-1). Toen Wijchen beter zijn draai vond, volgde een reeks strafcorners in het tweede kwart. Topscorer Lars Wortelboer bewees zijn team andermaal een dienst door de 1-1 te scoren, waarmee de spanning volop terugkeerde in de wedstrijd. Nog voor de rust kwamen de Eindhovense studenten echter weer op voorsprong door 1-2 te scoren.

Combinatiespel

De volgende 35 minuten zouden beslissend zijn voor de promotiekansen. Met degelijk verdedigend spel en beter combinatiespel werden steeds minder kansen weggegeven en meer kansen afgedwongen. En mét resultaat. Wederom was het Wortelboer die de stand gelijktrok (2-2). Don Quishoot gaf zich echter niet gewonnen. Met wat hulp van de doellat en -paal wist Wijchenkeeper Loek Pelser zijn doel echter schoon te houden.

Beslissing

De beslissing viel toen spits Tim de Groot, op aangeven van Emil Bastin, als een volleerd tennisser de bal in de touwen joeg (3-2) en de promotiekansen in leven hield. De overwinning werd uitbundig gevierd met de talrijke aanwezige fans.

Haalbaar

Met de winst op Don Quishoot nemen de Wijchense hockeyheren de tweede plaats in de competitie over; die plek geeft recht op promotie naar de tweede klasse. Met nog drie wedstrijden te gaan tegen laaggeplaatste teams, lijkt deze promotie haalbaar voor de Wijchenaren.

De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld op zondag 4 juni (14.45 uur), weer in Wijchen. Tegenstander is dan Liberty.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.